Sophie luuli saavansa kaksoset: Synnytyksen jälkeen tutkimukset paljastivatkin harvinaisemman ilmiön

Intialaisnainen synnytti harvinaiset kaksoset – lapset jakavat yhteisen vatsan 0:21
KATSO MYÖS: Intialaisnainen synnytti harvinaiset kaksoset: jakavat yhteisen vatsan!

Lasta jo odottanut brittiäiti tuli uudelleen raskaaksi ja synnytti molemmat lapset samana päivänä. Tästä harvinaisesta tuplaraskaudesta uutisoi New York Post.

Brittiläinen Sophie Small, 30, synnytti tyttärensä Hollyn ja Darcyn elokuussa 2020 luullen alun perin, että nämä olivat kaksoset. Lasten synnyttyä kätilöt hämmentyivät siitä, että nämä olivat niin erikokoiset: Darcy painoi 1 871 grammaa ja toisena syntynyt Holly 2 749 grammaa.

Äiti tuli raskaaksi ollessaan jo raskaana – tällainen ilmiö on superfetaatio

Lapsille tehtyjen tutkimusten jälkeen selvisi, että Sophien kohdalle oli sattunut äärimmäisen harvinainen ilmiö: hän oli tullut raskaaksi ollessaan jo raskaana. Toinen raskaus oli alkanut kuukausi ensimmäisen jälkeen. Amerikkalaisen Cleveland Clinic -lääkärikeskuksen mukaan ilmiöstä käytetään nimitystä "superfetation", superfetaatio.

Sophie Small kertoo Kennedy News & Medialle, että hänen raskautensa oli vaikea: hän kärsi pahasta raskauspahoinvoinnista ja joutui kahdeksan kertaa sairaalaan seitsemän viikon aikana. 

– Odotin kahta lasta, jotka kasvoivat eri tahtia, mutta sitä emme tienneet, hän kertoi.

– Lääkärit eivät keksineet, miksi olin niin huonovointinen. Odotin kaksosia, mutta toinen heistä oli suurempi kuin toinen.

Tyttäret ja perheen poika Oliver vuonna 2020. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tapauksen harvinaisuuden vuoksi lääkäritkään eivät tienneet, miksi toinen vauvoista oli suurempi kuin toinen. Vasta pienokaisten synnyttyä selvisi, että eivät he käytännössä olleetkaan kaksosia. Darcy syntyi 32. raskausviikolla, Holly 36. viikolla.

Kuvassa Sophie, tyttäret ja 6-vuotias Oliver-poika vuonna 2023. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ihmiset hämmästelevät

Sophie kertoo, että ihmiset eivät oikein tahdo uskoa heidän lastensa tarinaa. He olettavat näiden olevan kaksoset ja hämmästyvät kuullessaan asioiden todellisen laidan

– Darcy on kaksi minuuttia vanhempi ja neljä viikkoa nuorempi. Holly syntyi pari minuuttia myöhemmin, mutta on neljä viikkoa vanhempi.

Ei tiedetä, mistä harvinainen ilmiö Sophien kohdalla johtuu.

Sophie kertoo, että ensimmäiset kuukaudet tyttärien elämästä olivat ramppaamista kodin ja sairaalan välillä. Nyt he voivat oikein hyvin ja ovat päiväkoti-ikäisiä.

Katso myös video: Tähän amerikkalaisperheeseen syntyi kahdet identtiset kaksoset!

Amerikkalaisäiti synnytti kahdet identtiset kaksoset 0:34
Amerikkalaisäiti synnytti kahdet identtiset kaksoset!

Lue myös:

    Uusimmat