Uuden tutkimuksen perusteella näyttää siltä, että lapsi reagoi eri makuihin jo kohdussa.
Odottavan äidin ravitsemus on tärkeää syntyvän lapsen kasvulle ja kehitykselle. Raskausaikana olisi tärkeää syödä monipuolisesti ja riittävästi, ravitsemussuosituksia mukaillen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi runsaasti kasviksia.
Tieteellisessä Psychological Science -julkaisussa ilmestynyt tutkimus vihjaa, etteivät kaikki kasvikunnan tuotteet kuitenkaan maistu syntymättömästä lapsesta kovinkaan hyvälle.
4D-ultraäänikuvauksessa porkkanan makeus sai sikiön suupielet kääntymään ylöspäin, lehtikaalin karvaus taas alaspäin. Katso yllä olevalta videolta, miltä ilmeet käytännössä näyttivät!
Lue myös: Mikä on paras tapa nukuttaa itkevä vauva? Tätä taktiikkaa tutkijat suosittelevat
Odotusajan ruokavalio voi vaikuttaa lapsen mieltymyksiin
Tutkimukseen osallistui lähes sata brittinaista, joiden raskaus oli edennyt viimeiselle kolmannekselle. Kolmannes naisista söi porkkanajauhetta ja toinen kolmannes lehtikaalijauhetta 20 minuuttia ennen ultraäänitutkimusta. Kontrolliryhmänä toimi 30 odottavan äidin joukkio, jotka eivät syöneet kumpaakaan valmistetta.
