Sophie löysi ensimmäisen harmaan hiuksensa jo 13-vuotiaana – kyllästyi lopulta salailuun: "Oloni ei koskaan ole ollut itsevarmempi"

Nämä ongelmat ymmärtää vain ihminen, jolla on paksut hiukset 0:55
Kun astut suihkuun, joudut odottamaan, että hiuksesi kastuvat... Nämä ongelmat ymmärtää vain ihminen, jolla on paksut hiukset!

Uusiseelantilainen Sophie McGrath löysi ensimmäisen harmaan hiuksensa jo 13-vuotiaana. Nyt nainen on päättänyt lopettaa harmaiden peittelyn.

Sophie McGrath ei halua peitellä harmaita hiuksiaan. Jo 25-vuotiaana harmaantunut Sophie kyllästyi jatkuvaan hiusten värjäämiseen ja päätti syleillä kutrejaan, kertoo Metro.

Sai harmaita jo 13-vuotiaana

Tänä nykyä 27-vuotias Sophie löysi ensimmäisen harmaan hiuksensa vain 13-vuotiaana. Hän nyppäsi sen irti pinseteillä. Lopulta uusiseelantilaisen nuoren päähän alkoi kuitenkin ilmaantua harmaita hiuksia lisääntyvällä tahdilla.

– Jatkoin harmaiden hiusten nyppimistä, kun niitä seuraavien parin vuoden aikana ilmaantui, kunnes 15-vuotiaana aloin värjätä tukkaani, Sophie kuvaili Daily Mail Australialle.

Vanhemmatkin harmaantuivat aikaisin

Sophien kumpikin vanhempi oli jo nelikymppisenä harmaantunut.

– Mutta ei kellään ollut lähellekään niin paljoa harmaita hiuksia kuin minulla. Ehkä saamani geenit yhdistettynä tarkoittivat, että kohtaloni oli harmaantua nuorena!

Vuonna 2020 Sophie oli viimein "värjäysvapaa". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kyllästyi piilottelemaan harmaita

Sophien äiti lakkasi värjäämästä harmaitaan piiloon nelikymppisenä. 25-vuotiaana Sophiekin kyllästyi salailuun.

– Ajattelin koko ajan hiusten värjäämistä. Tajusin, että tarve peittää harmaat aiheutti enemmän stressiä kuin harmaat hiukset itsessään, Sophie sanoo.

– Oloni ei koskaan ole ollut itsevarmempi kuin nyt, kun harmaat hiukseni ovat ylpeästi esillä.

Sophie alkoi hankkiutua eroon keinotekoisesta väristä ja antoi hiustensa kasvaa luontaisen värisiksi. Vuonna 2020 hän leikkasi viimeiset värjätyt latvat ja oli viimein "värjäysvapaa".

Sophie miehineen vuonna 2021. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Harmaiden näyttäminen antoi itsevarmuutta

Sophien mukaan hänen hiuksensa ovat nyt pehmeämmät ja kiiltävämmät kuin aiemmin. Innostuksen harmaan värin säilyttämiseen hän sai osin Instagramista, jossa nuoretkin naiset jakoivat kuvia harmaantuneista hiuksistaan.

– Tajusin, että aivan kuin muutkin harmaista hiuksistaan pitävät ihmiset, minäkään en hävennyt hopeista väriä, Sophie sanoo.

– Se, että uskalsin jättää muiden vaatimukset taakseni, on antanut itsevarmuutta tehdä samoin myös muilla elämäni osa-alueilla. Olen niin onnellinen, että uskalsin ottaa ensimmäisen askeleen.

Katso myös: Neljä naista lopetti samppoon käyttämisen – miten se vaikutti? Katso, miltä hius näyttää kuukauden pesemättömyyden jälkeen:

Neljä naista lopetti hiusten pesemisen – tällainen oli lopputulos 1:12

Lue myös:

    Uusimmat