Harmaat hiuksesi eivät olekaan oikeasti harmaita – tässä syy!

Harmaat hiukset, niin kutsutut crombre-hiukset, ja toisaalta tietoisesti harmaan sävyihin värjätyt hiukset ovat suuri Instagram-trendi tällä hetkellä, kertoo Glamour.

Värjäämisen asiantuntija Philip Kingsley osaa selittää, miksi harmaat hiukset ovat harmaita – tai oikeastaan sen, että ne ovat oikeasti valkoisia hiuksia. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Harmaa hius on yksinkertaisesti hius, jossa on puutetta pigmentistä, eli väriaine melaniinista. Itse asiassa ei ole olemassa harmaita hiuksia vaan ne ovat valkoisia, mutta ne näyttävät harmailta pigmenttisten, värillisten hiusten seassa ollessaan, Kingsley selittää Glamourin haastattelussa. 

Harmaan eri sävyt näin ollen riippuvat siitä, minkä verran pigmenttisiä hiuksia harmaiden eli valkoisten hiusten joukossa on. 

Miksi toiset harmaantuvat ja toiset eivät? 

Se, milloin harmaannut, riippuu geeneistäsi. 

– Jos äitisi tai isäsi alkaa harmaantua nuorella iällä, sama odottaa sinuakin. Keskimäärin ihmisten hiuksista jo puolet on valkoisia, kun he tulevat 50 vuoden ikään, sanoo Kingsley. 

Sekin, jos joku ei harmaannu, riippuu geeneistä. Stressikin on Kingsleyn mukaan yhdistetty ennenaikaiseen harmaantumiseen.

Luonnostaan vaaleahiuksiset ihmiset yleensä muuttuvat hiusväriltään lähinnä hohtavan valkohiuksisiksi, ja vaaleahiuksiset yleensä myös harmaantuvat myöhemmin kuin muut. 

Harmaantuneita hiuksia ei saa enää luonnonmukaisesti takaisin värillisiksi. Auringossa oleskellessa harmaat hiukset kannattaa huomioida, sillä ne ovat herkempiä UV-säteilylle. Auringolta suojautumisessa kannattaa siis olla tarkkana. 

Elizabethin harmaantuminen alkoi 13-vuotiaana

Kaikki harmaahiukset naiset tai miehet eivät välttämättä ole iäkkäitä. Esimerkiksi 31-vuotias Elizabeth Collins on kertonut alkaneensa harmaantua jo 13-vuotiaana. Hän värjäsi hiuksiaan vuosikausia, mutta sitten päätti luopua siitä, hän kertoi Glamourille jo aiemmin.

Lopputulos on luonnollinen ja raikas. 


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Lue myös:

    Uusimmat