Liisan, 20, hemmotteluhetki päättyi katastrofiin – kotitekoinen hiusnaamio oli tuhota tukan: "Täynnä kuituisen tuntuisia klimppejä"

Liisa testasi kotitekoista hiusnaamiota, jotta sinun ei tarvitse – surkuhupaisa lopputulos 3:13
Katso videolta, millaiseksi Liisan tukka muuttui.

20-vuotias Liisa kokeili kuivalle päänahalle tarkoitettua kotitekoista hiusnaamiota. Muutamasta ainesosasta sekoitettu naamio osoittautui katastrofiksi, jonka selvittämiseen tuhraantui roppakaupalla kalliita hiustenhoitotuotteita.

Liisa päätti viime viikonloppuna hemmotella itseään ja päänahkaansa kotitekoisella hiusnaamiolla. Yleensä hän kertoo suosivansa ammattilaisten kehittämiä tuotteita, mutta onneksi netistä löytyi inspiraatiota, josta ammentaa.

Liisa teki Google-haun sanoilla "at home mask for dry scalp". Healthline-sivusto tarjosi helpolta ja hyvältä kuulostavaa vaihtoehtoa, jota varten piti vain sekoittaa banaaneja ja kookosöljyä keskenään – helppoa ja halpaa!

Liisa teki työtä käskettyä ja lisäsi seokseen vielä hieman hiusöljyä. 

– Epäilykseni heräsivät, kun seos oli hyvin tahmea ja sitkeä. Luotin kuitenkin sokeasti lukemaani, hän kertoo.

Ei olisi kannattanut.

Hemmotteluhetki päättyi järkytykseen

Liisa levitti seoksen hiusten tyveen ammattimaisen tarkasti niin, että se peitti päänahan jokaisen millimetrin. Naamio tuntui viilentävältä, rauhoittavalta ja ravitsevalta, mutta levityksen loppuvaiheessa ensimmäisinä seokseen valellut hiusosiot olivat muuttuneet tahmeiksi ja kovettuneiksi.

Näky oli arveluttava, mutta Liisa päätti jättää naamion hiuksiinsa. Hän siveli latvoihinsa vielä suosikkihiusnaamiotaan, laittoi suihkumyssyn päähänsä ja rentoutui.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Puolisen tunnin päästä Liisa meni pesemään hiuksensa. Suihkussa hän tajusi jonkin olevan pahasti pielessä. 

– Hiukset tuntuivat kuivilta, tahmeilta ja erittäin takkuisilta. Tämän lisäksi hiukset olivat täynnä kuituisen tuntuisia klimppejä.

Banaanin ympärillä olevat "nauhat" olivat kuivuneet ja takertuneet karheiksi muuttuneisiin hiuksiin. Liisa yritti selvittää takkuja shampoolla ja hoitoaineella, mutta aineilla lotraus ei tuottanut toivottua tulosta. Edes harva kampa ja selvityssuihke eivät auttaneet.

Hemmotteluhetki oli muuttunut tukkakatastrofiksi. Katso yllä olevalta videolta, miltä Liisan hiukset näyttivät!

Ei todellakaan sitä, mitä luvattiin

Paniikki hiipi pitkin selkärankaa. 

Sivusto oli luvannut naamion kosteuttavan, ravitsevan sekä puhdistavan päänahkaa sekä poistavan hilsettä. Todellisuudessa kotitekoinen naamio oli tehnyt Liisan sileistä suortuvista karkean rastamaisen pöheikön, josta roikkui banaaninjämiä.

Hän etsi apua tilanteeseen sosiaalisesta mediasta, jossa kehotettiin kokeilemaan hiusten liottamista ja kampaamista lämpimässä vedessä. Liisa teki työtä käskettyä ja lisäsi vielä puolisen litraa parasta hoitoainettaan kuumalla vedellä täytettyyn vatiin. 

Kymmenen minuutin jälkeen Liisan oli pakko suoristaa mutkalle vääntynyt selkänsä. Hän levitti hiuksiinsa hiusnaamiota, antoi sen vaikuttaa ja harjasi sitten tukkansa juoksevan veden alla. Harjaaminen teki kipeää ja hiuksia irtosi.

– Ensimmäinen yritys tuntui toivottomalta. Kuitenkin koko rituaalin kolmesti toistettuani huomasin, että tukassa oli jo ainakin puolet vähemmän banaania, Liisa kertoo.

Se oli jo edistystä.

Älä luota sokeasti nettiohjeisiin

Lopulta tiukasti kiinnittynyt tatina banaaninpaloineen irtosi. 

Halvan kotitekoisen hiusnaamion aiheuttaman sotkun selvittämiseen kului roppakaupalla Liisan parhaita hiustenhoitotuotteita. Hampaiden kiristelyä aiheuttaneen prosessin seurauksena hiukset olivat juurista öljyiset ja latvoista rutikuivat.

Liisalla on selvä viesti kaikille hiuksiaan kotikonstein hoitaville:

– Muille haluaisin antaa neuvon, jota en yhden ainoan kerran itse noudattanut – do your research! Katsokaa muiden arvioita Googlesta, YouTubesta ja yleisesti somesta.

Lue myös:

    Uusimmat