Mainos

Soitti poliisille sen sijaan, että olisi auttanut – sivullinen tajusi virheensä huoltoaseman parkkipaikalla

Yhdysvaltalainen nainen kertoo Facebookin suositulla Love What Matters -sivustolla, kuinka hän nykyään pyrkii auttamaan arjen kanssa kamppailevia äitejä sen sijaan, että hän jäisi katsomaan tilannetta neuvottomana vierestä.

Megan Orr Burnside kertoo Facebookissa, kuinka hän oli pari vuotta sitten kohdannut miehensä kanssa huoltoasemalla asioidessaan naisen, jolla oli vaikeuksia saada poikaansa sisään autoon. Noin 10-vuotias poika oli huutanut ja pistänyt äidilleen vastaan ja tilanne muuttui lopulta hieman väkivaltaiseksi. Burnside kertoo soittaneensa lopulta poliisille, koska hänestä äiti näytti jopa lyöneensä poikaa.

Poliisi soitti hänelle myöhemmin takaisin ja kertoi, että poika oli autistinen ja että äidillä oli usein vaikeuksia hänen kasvattamisessaan. Poliisi joutuikin usein auttamaan äitiä, sillä poika oli väkivaltainen ja äiti teki parhaansa pärjätäkseen hänen kanssaan.

– Tajusin musertavasti virheeni, Burnside kertoo päivityksessään.

Hän kertoo katuneensa sitä, että ei mennyt auttamaan kamppailevaa äitiä huoltoaseman parkkipaikalla. Sen sijaan hän soitti apuun virkavallan ja kuvitteli suojelevansa lasta. Hän kertoo tuntevansa syyllisyyttä siitä, ettei noussut autostaan ja tarjonnut apua väkivallan välttämiseksi.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Joskus elämä on ylivoimaisen vaikeaa

Burnside kertoo myös nähneensä hiljattain erään kahden lapsen äidin kaupan jonossa. Nuorempi lapsista huusi ja vanhempi kinusi äitiään ostamaan hänelle jotain. Äiti oli lapsilleen hyvin vihainen ja räjähtämäisillään. Muut asiakkaat katsoivat vierestä, kun äiti kamppaili lastensa kanssa.

Burnside muisti edellisen kokemuksensa ja meni rauhoittelemaan nuorempaa lasta. Uupunut äiti pyysi anteeksi ja kertoi tekevänsä töitä öisin. Burnside kertoo, että hän aavisteli perheellä olevan muitakin ongelmia, mutta sillä hetkellä hän kertoi äidille ymmärtävänsä tilanteen ylivoimaisuuden.

Burnside vakuutti hänelle, että hän on hyvä äiti ja että kaikki menee lopulta hyvin. Burnside toteaa, että aiemmin hän olisi vain soittanut poliisit paikalle ottamaan tilanteen haltuun. Nyt hän haluaa löytää tilaisuuden auttaa sen sijaan, että hän etsisi syitä tuomita.

Auttakaa muita tuomitsemisen sijaan

Burnside kertoi kokemuksistaan, sillä joku oli hiljattain kutsunut lastensuojelun hänen rakkaan ystävänsä luo. Ystävä oli vaikean sairauden kourissa, eikä pystynyt siksi katsomaan lastensa perään jatkuvasti. Burnside harmittelee, että joku näki tilanteen aivan kuten hän näki vuosia sitten ja luuli auttavansa kutsumalla viranomaiset paikalle avun tarjoamisen sijaan.

Burnside päättää kirjoituksensa toivomalla, että ihmiset lopettaisivat toistensa tuomitsemisen ja keskittyisivät sen sijaan auttamiseen. Kun joillain on elämässään ylitsepääsemättömän vaikeaa, he eivät kaipaa syytöksiä, vaan toisten apua. Muuten vaikeat tilanteet vain pahenevat entisestään.

– Todellinen muutos tapahtuu, kun meille annetaan rakkautta ja apua, ei tuomitsemista.

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.