SM-liigaseura riehuu pelaajamarkkinoilla – tämä kysymys saa sensaatiovalmentajan vaikenemaan

Pettynyt Pelicans-valmentaja Tommi Niemelä antoi tunnustuksen Tapparalle – "Matka on aluillaan" 1:45
Pettynyt Tommi Niemelä antoi mestaruuden ratkettua tunnustuksen Tapparalle – "Matka on aluillaan"

Päättyneellä Liiga-kaudella sensaatiomaisesti yllätyshopealle venyttänyt Lahden Pelicans rakentelee jämäkkää nippua tulevaa sesonkia varten. Päävalmentaja Tommi Niemelä kommentoi rakentuvaa joukkuetta MTV Urheilulle.

Lahtelaisryhmään on tiputeltu huippuhankintoja pitkin kesää. 

Joukkueessa pelaavat ensi kaudella muun muassa jo aiemmin Päijät-Hämeessä sykkeitä nostattanut Ryan Lasch, Tshekin maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva puolustaja Michal Jordan ja Kometa Brnon viime kauden paras maalintekijä Lubos Horky

Viime kauden loukkaantumisen takia kokonaan menettänyt Jonas Enlund solmi puolestaan jatkosopimuksen. 

Vuosi sitten Pelicansia aseteltiin mediassa ja paikalliskuppiloiden veikkausvihkoissa pahnan pohjalle. Nuori joukkue ei herättänyt luottamusta ennakkoon. Vuoden valmentajaksi Liigassa keväällä valitun Tommi Niemelän näkökulmasta ulkoiset asenteet ovat ensi syksynä lähtökohtaisesti erilaiset. 

Niemelä ei suostu spekuloimaan joukkueensa iskukykyä ennakkoon. 

– Olen innoissani siitä, että olemme löytäneet hyviä tyyppejä ja hyviä pelaajia. Siihen en lähde ottamaan kantaa, että onko tämä joukkue minkä tasoinen ennakkokaavailuissa. Viime vuonna oltiin kaikkien mielestä sijoilla 14-15, Niemelä hymähtää MTV Urheilulle.

– Me tehdään asioita vähän eri tavalla ja he ovat kuulleet hyviä juttuja ilmapiiristä ja haluavat päästä kokemaan sen, että lätkää voidaan tehdä vähän eri tyyppisesti, Niemelä arvioi Pelicansin kelpoa pelaajavetoisuutta.

Taloon tulleet pelaajat jakavat Niemelän mukaan vision siitä, mitä he haluavat Lahdessa saavuttaa, niin henkilökohtaisesti kuin kollektiivina.

– Jos ajatellaan vaikka Laschia ja Jordania, niin he ovat vanhempia pelaajia, jotka haluavat menestyä vähän erilaisessa ympäristössä. 

– Toivotaan, että saadaan rakennettua hyvä yhtälö, jossa kaikki saavat olla omia itsejään ja ennen kaikkea tavoitella sellaisia tasoja henkilökohtaisesti, joissa eivät ole aikaisemmin olleet. 

Toisenlaista kulmaa edustaa tuorein värväys, tshekkiläispuolustaja Filip Kral. Toronton organisaatiosta Lahteen siirtyvä pakki hakee mastokaupungin trampoliinista uutta vauhtia meren taakse.

– Paikka missä hän oli, ei ollut se oikea. Sitä kautta Lahti on nyt se paikka, josta haetaan seuraavaa askelta. 

Niemelä muistuttaa, että vaikka nimimiehiä on tulolistalla oiva määrä, on lähtijöissäkin kovia tekijöitä. Muun muassa ykkösvahti Patrik Bartosak, puolustuksen isäntä Teemu Eronen ja hyökkäyksen huipputaiturit Iikka Kangasniemi ja Lukas Jasek.

Komarov-kysymys

Leo Komarov on yksi mielenkiintoisimpia vapaita nimiä markkinoilla. Hämmentäjähyökkääjällä on taustaa Lahdesta 14 vuoden takaa. Veteraanin kansainvälinen ura käynnistyi Pelicans-paidassa pelatun huippukauden 2008–09 jälkeen. 

Päävalmentaja ohjaa Komarovia ja muita vapaana liikkuvia pelaajia koskevat kysymykset kohteliaasti urheilujohtaja Janne Laukkasen työpöydälle, mutta suostuu lausumaan hypoteettisesta vahvistuksesta lyhyesti.

– Eiköhän jokainen suomalainen joukkue ole aina kiinnostunut hyvistä suomalaisista pelaajista. Minä kommentoin kuitenkin niitä pelaajia, jotka meillä jo on, Niemelä vastaa tulikuumaan Komarov-kysymykseen. 

Lue myös:

    Uusimmat