SM-liiga paiskasi oven kiinni, Helsingin Jokerit ry pettyi raskaasti – Selänteen kipparoiman ryhmän tarjousta avataan: "Merkittävästi heikompi"

6:25
Video: MTV Urheilu ja SM-liigan puheenjohtaja avaavat Jokerien kiharaisen tilanteen tuoreimpia käänteitä.

Helsingin Jokerit ry kertoo tiedotteessaan, että se on erittäin pettynyt Jääkiekon SM-liigan ratkaisuun sulkea Jokereiden ovi kotimaiseen liigaan kauden 2023–24 osalta.

Tiedotteessa ry toteaa, että julkisuudessa on esiintynyt heidän näkemyksensä mukaan runsaasti vääristeltyä tietoa koskien Helsingin Jokereiden liigalisenssin hakua. Jokerit ry on tästä erittäin pahoillaan, ja avaakin nyt hieman vyyhdin taustoja.

– Ry sai kaksi sopimusehdotusta, joista se katsoi toisen selkeästi paremmaksi johtuen muun muassa seuraavista syistä, tiedotteessa kerrotaan.

– Hankkeeseen kuuluu tärkeänä osana se, että tuleva päärahoittaja olisi myös Helsinki-hallin uusi omistaja. Tämä olisi erittäin merkittävä asia koko suomalaiselle urheilu- ja tapahtumaelämälle ja helsinkiläiselle jääkiekkoilulle.

Lisäksi sopimusehdotus oli tiedotteen mukaan huomattavasti parempi taloudellisesti ja olisi täten turvannut erityisesti Jokerien junioritoiminnan. Lisäksi ry kertoo, että se olisi saanut tässä sopimusmallissa kontrolloida toimintaa ja kehitystä olemalla aktiivisesti mukana yhtiössä.

Teemu Selänteen luotsaama Naurava Narri Oy:n osalta Helsingin Jokerit ry toteaa, että tahon ehdotus oli merkittävästi heikompi, erityisesti rahoituksen ja hallin kohtalon osalta. Myös Jokerien junioritoiminta ja urheilulliset fasiliteetit olisivat kärsineet Naurava Narri Oy:n mallissa, Jokerit ry näkee.

Helsingin Jokerit ry kertoo lisäksi jatkavansa jo pitkällä olevan kokonaisuuden maaliinvientiä, johon liittyy merkittävästi myös Helsinki-halli. Hankkeessa on mukana merkittäviä osakkaita, joita yhdistys ei toistaiseksi kommentoi. 

Juttua päivitetty kello 17.11 – osa tiedotteen lainauksista muutettu sitaattimuotoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja