Jokerit ei voi vain marssia Mestikseen – vaatisi muutoksia sääntöihin

Jokereiden ovet SM-liigapaluuseen kaudelle 2023-24 sulkeutuivat tänään. Liiga tiedotti, ettei kaudelle 2023-24 tulla myöntämään uusia lisenssejä.

Jääkiekon SM-liiga Oy:n osakkaat päättivät maanantaina yksimielisesti, ettei uusia lisenssejä tänä syksynä myönnetä.

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummelan mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa, onko Jokerit kiinnostunut Mestis-paikasta. Mikäli näin olisi, vaatisi tilanne sääntömuutoksen.

–  Linjaamme kantamme asiaan, jos yhteydenotto tulee. Käytännössä asia vaatisi muutoksen kilpailusääntöihin ja näin ollen se on liittohallituksen päätös. Asiassa kuultaisiin luonnollisesti ensin Mestiksen eli Sarjaseurat ry:n hallitusta, Nummela kertoo Leijonat.fi:n tiedotteessa.

Mestikseen liittyminen edellyttää Nummelan mukaan lisäksi lisenssiehtojen täyttymistä, samalla kaavalla kuin Liigassa. Nummela toivoo henkilökohtaisesti, että Jokerien tarina suomalaisessa jääkiekossa jatkuisi.

– Jokerit on ollut jo ennen KHL-vuosia merkittävä osa suomalaista huippujääkiekkoa ja toivon, että heidän tarinansa suomalaisessa huippukiekossa jatkuu. Myös Jokereiden hieno juniorityö ansaitsee pelaajapolun, joka mahdollistaa etenemisen miesten huippusarjoihin, Nummela lisää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja