SM-liigalta shokkipäätös: ovi kiinni Jokerien nenän edestä – lisenssiä ei myönnetä

6:25
Video: MTV Urheilu ja SM-liigan puheenjohtaja avaavat Jokerien kiharaisen tilanteen tuoreimpia käänteitä.

Jääkiekon SM-liiga kertoo uunituoreessa tiedotteessaan, että kaudelle 2023–24 ei tulla myöntämään uusia lisenssejä. Tämä tarkoittaa, että Jokerit ei pelaa kotimaan sarjassa ainakaan kahdella seuraavalla kaudella.

Jääkiekon SM-liiga Oy ei tule ottamaan vastaan Liigan ulkopuolelta jätettyjä lisenssihakemuksia koskien kautta 2023–24. 

Oy:n osakkaat kokoontuivat maanantaina 29.8. ja arvioivat tilanteen. Päätös oli yksimielinen.

– Nyt on yksinkertaisesti aika rauhoittaa tilanne. Osakkaat katsovat, että heillä on vallitsevissa olosuhteissa tarve ja velvollisuus suojella sekä Liigan että suomalaisen huippujääkiekkoilun intressejä, sanoo Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen liigan tiedotteessa.

Vaikka keskustelu SM-liigan laajenemisesta on koskenut lähes pelkästään Jokereita, on taustalla ollut pitkään myös toinen hanke. Kiekko-Espoo on jo vuodesta 2017 lausunut julki, että tavoitteena on nousta pääsarjaan. 

Kiekko-Espoo on ilmaissut nyt uuden aikataulun nousuprosessilleen. Tarkoituksena on hakea liigalisenssiä kaudelle 2024–25. Tämän osalta SM-liiga säilyttää Hiltusne mukaan avoimen asenteen. 

Jokerit Mestiksen kautta pääsarjaan?

Vaikka SM-liiga on todennut useaan otteeseen, että sillä on sopimusteknisesti mahdollisuus hyväksyä lisenssihakemus myös Suomen Jääkiekkoliiton ulkopuolelta tulevalle taholle, terävöittää Liiga nyt kantaansa tässä asiassa.

Mahdollisen uuden SM-liigaseuran elinvoiman ja kilpailukyvyn varmistamiseksi kaikki lisenssiä tavoittelevat tahot ohjataan ensin hakeutumaan Mestikseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja