SM-liiga: KalPalta dramaattinen temppu Kuopiossa, Olli Jokisen Jukurit syötti myrkkyä Ässille

KalPa tekee 3-2 maalin ylivoimalla 1:10

Jääkiekon SM-liigassa keskiviikon kierroksella ohjelmassa oli kolme ottelua. Panoksia riitti jokaisella pelipaikkakunnalla.

Mikkelissä Olli Jokisen luotsaama Jukurit taistelee runkosarjan loppuhetkillä puolivälierien kotietupaikoista yhdessä Pelicansin, Kärppien ja HIFK:n kanssa. Ennen illan kierrosta Jukurit (98) oli kahden pisteen päässä Pelicansista (100) ja Kärpistä (100). Yhden ottelun vähemmän pelannut HIFK oli puolestaan kahden pisteen (96) takamatkalla Jukureihin nähden.

Mikkeliläisjoukkueen illan vastustaja Ässät käy puolestaan kovaa kisaa viimeisistä pudotuspelipaikoista Sporttia, KooKoota ja TPS:ää vastaan. Ennen illan mittelöitä Ässät (78) oli pisteen päässä muusta nelikosta (Sport, KooKoo, TPS, kaikilla 79 pinnaa).

Maalittoman avauserän jälkeen Jukurit meni menojaan ottelun toisella periodilla. Maaliverkkoja heiluttivat Ondrej Kovarcik, Otto Mäkinen ja Samuel Salonen.

Ässät kavensi kolmannessa erässä Aleksi Matinmikon toimesta. Tämä ei kuitenkaan vieraille riittänyt. Loppuhetkillä Jukureiden tshekkisentteri Michal Kovarcik iski kiekon tyhjiin.

Jukureille 4–1-voitto. Tämän myötä se nousi sarjassa kolmanneksi ohi Pelicansin ja Kärppien, jotka olivat tänään lepovuorossa.

Kuopiossa KooKoo aloitti KalPa-ottelun terävästi, kun se siirtyi avauserässä Radek Koblizekin ja Petter Emanuelssonin osumilla 2–0-johtoon.

KalPa kiri toisessa erässä rinnalle. Maaleista vastasivat Matyas Kantner ja Hugo Gallet.

KalPa teki lopulta sangen dramaattisen tempun, kun se eteni kolmannen erän loppuvaiheilla 3–2-johtoon. Asialla oli tshekkihyökkääjä Kantner, joka iski illan toisen osumansa.

KooKoo ei enää pystynyt vastaamaan tähän. Näin KalPa otti 3–2-voiton.

KalPa nousi nyt pisteen päähän sarjassa seitsemäntenä olevasta Lukosta.

Helsingissä HIFK rullasi HPK:n yli loppuluvuin 4–1. Kotijoukkueelta maalinteossa onnistuivat Aleksanteri Kaskimäki, Antti Pihlström ja kahdesti osunut Julius Nättinen. HPK:n ainokaisesta vastasi Heikki Huttunen

HIFK nousi nyt pisteen päähän Pelicansista ja Kärpistä. Punapetojen sijoitus (6:s) ei muuttunut, mutta se varmisti voiton myötä puolivälieräpaikan.