Jäihin pudonnut ryömi rantaan Taivassalossa – ihminen ja koira olivat pinteessä surffilaudalla Kemiönsaaressa

Merivartioston mukaan jäätilanne on erittäin huono koko etelärannikolla.

Helsingissä sivulliset pelastivat jäihin vajonneen pilkkijän perjantaina aamupäivällä, kertoo Suomenlahden merivartiosto.

Sivulliset olivat havainneet Kulosaaren pohjoispuolella pilkkijän, joka oli pudonnut jäistä läpi lähellä rantaa. 

Merivartiostosta kerrotaan STT:lle, että sivulliset saivat miehen ylös jäistä jo ennen pelastusyksiköiden saapumista paikalle.

Merivartioston tiedossa ei ole, kauanko mies oli ehtinyt olla jäihin pudonneena. Pelastuslaitos vei kylmettyneen miehen jatkohoitoon.

Jäille menemistä ei suositella edes rantojen läheisyydessä

Suomenlahden merivartioston mukaan jäät ovat heikentyneet nopeasti koko eteläisen rannikon alueella. Jäille menemistä ei suositella edes rantojen läheisyydessä.

– Jäätilanne on erittäin huono koko etelärannikolla ihan rantoja myöten, kertoi meripelastusjohtaja Janne Ryönänkoski STT:lle perjantaina.

Merivartiosto kertoi torstaina viestipalvelu X:ssä, että 24 tunnin aikana oli pelastettu useita jäihin vajonneita ihmisiä.

Länsi-Suomen merivartiosto sai perjantaina Varsinais-Suomen Kemiönsaaressa hälytystehtävän tapauksesta, jossa ihminen oli lähtenyt pelastamaan koiraa jäistä surffilaudalla. Merivartiosto kertoi viestipalvelu X:ssä, että ihminen ja koira olivat surffilaudalla, mutta heillä oli vaikeuksia päästä rantaan.

Myöhemmin merivartiosto raportoi, että pelastuslaitoksen pintapelastajat olivat saaneet ihmisen ja koiran turvallisesti rantaan.

"Pyrkii ryömien rantaan"

Varsinais-Suomen Taivassalossa mies vajosi jäihin perjantaina alkuiltapäivästä.

– Päässyt jäälle ja pyrkii ryömien rantaan, kertoi merivartiosto X:ssä.

Myöhemmin merivartiosto julkaisi päivityksen, jonka mukaan mies oli päässyt itse ylös jäistä ja ryöminyt takaisin rantaan. Paikalle oli hälytetty muun muassa ambulanssi.

Keskiviikkona pilkkijä löytyi hukkuneena Varsinais-Suomen Maskussa. Länsi-Suomen merivartioston mukaan omaiset olivat tehneet ilmoituksen miehestä, joka ei ollut palannut kotiin. Vartiolentolaivue löysi Mynälahdelta avannon, josta pilkkijä löytyi hukkuneena.

Lue myös:

    Uusimmat