Sipilän hallitus kaatui vain viisi viikkoa ennen vaaleja – tätä se tarkoittaa

6:06

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus kaatui tänään presidentti Sauli Niinistön hyväksyttyä Sipilän eroanomuksen. Eduskuntavaaleihin on enää reilut viisi viikkoa.

Eduskunnan kuluva istuntokausi olisi ilman hallituksen kaatumista päättynyt ja vaalitauko alkanut tasan viikon päästä 15. maaliskuuta. Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtajan Markku Jokisipilän mukaan vaaleihin valmistautuminen alkoi siis ainakin henkisellä tasolla tänään.

– Tässä ruvettiin kertaheitolla siirtymään tuleviin vaaleihin, Jokisipilä sanoo.

Uutta hallitusta ei Jokisipilän mukaan ole järkeä alkaa kasata näin lähellä tulevia eduskuntavaaleja. Uusille hallitusneuvotteluille ei yksinkertaisesti ole aikaa.

Lakialoitteet raukesivat

Käynnissä oleet lakialoitteet raukesivat hallituksen erottua.

– Nyt jatketaan toimitusministeristöllä ja hoidetaan juoksevat asiat pois. Aika ei anna periksi perustaa uutta poliittista hallitusta, Jokisipilä sanoo.

Eduskuntavaalit pidetään 14. huhtikuuta.

Presidentti Niinistö toivoi hallituksen jatkavan hallitusministeristönä.

– Hyväksyn eronpyyntönne ja samalla toivon, että valtioneuvosto jatkaisi toimitusministeristönä, kunnes uusi valtioneuvosto on nimitetty, Niinistö totesi ottaessaan vastaan Sipilän eronpyynnön.

Lue myös: 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja