Sipilä sotesta ja hallituksen erosta: Kannan oman vastuuni – olen periaatteen mies

9:58

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö hyväksyi aamupäivällä Juha Sipilän hallituksen eronpyynnön. Hallitus jatkaa toimitusministeristönä.

Toimitusministeristö on hallitus, jolla ei ole varmaa kansanedustuslaitoksen parlamentaarista luottamusta ja jonka ei odoteta tekevän uusia poliittisia toimia. Toimitusministeriö hoitaa valtakunnan juoksevat asiat.

Pääministeri Juha Sipilä kertoi tiedotustilaisuudessa kuunnelleensa tarkkaan sisäistä ääntään ja tuleen siihen tulokseen, että hallituksen on erottava.

Sipilän mukaan hallitus on ollut koko ajan selvillä eduskunnassa käydystä keskustelusta ja yrittänyt tukea soten edistymistä.

Tulos tai ulos

– Olen sanonut, että hallituksemme toimii tulos tai ulos-periaatteella. Olen periaatteen mies. Politiikassa on kannettava vastuu. Se on vastuu sanoista, teoista ja myös tekemättä jäämisestä.

– Kuuntelin tarkkaan, mitä sisäinen ääneni sanoo. Johtopäätös on se, että hallitukseni on jätettävä eronpyyntönsä. Sen olen juuri äsken tehnyt tasavallan presidentille. Kannan oman vastuuni.

Sipilä sanoo, että hänen ratkaisunsa olisi ollut sama vaikka vaaleihin olisi ollut lyhyempi tai pidempi aika.

Sipilä myös kiitti kaikkia soten kimpussa työskennelleitä. Hän sanoo olevansa pahoillaan kaikkien puolesta.

Lue myös:

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja