Mainos

Sinkkunainen avautuu saamastaan leimasta – tyrmää nirsoksi kutsumisen: "Tiedän, mitä haluan"

"Ole kiltti, äläkä oleta tietäväsi, mitkä minun standardini ovat, vain siksi, että olen sinkku ja sinä et", toteaa sinkkuelämää viettävä toimittaja Andrea Bartz.

Jotkut tuntuvat siirtyvän yhdestä parisuhteesta saumattomasti toiseen, toiset taas eivät tunnu löytävän kumppania millään. Sinkkuna elävä toimittaja Andrea Bartz on kyllästynyt siihen, että hänen sinkkustatuksensa laitetaan naisen nirsouden piikkiin.

Bartz kirjoitti ajatuksiaan Women's Health -sivustolle otsikolla: "Tästä syystä kaikkien täytyy lakata kutsumasta minua nirsoksi".

"Tiedän, että hän tarkoitti hyvää"

Bartz kertoo olleensa drinkeillä ystäviensä kanssa, ja kertoneensa heille treffielämästään. Hän mainitsi olleensa hiljattain kaksilla ensitreffeillä. Miehet vaikuttivat täydellisen hyviltä ihmisinä, mutta Bartzista ei tuntunut, että hän haluaisi nähdä heitä uudelleen.

"Minulla on aina kolmen treffin sääntö. Voi viedä aikaa tutustua johonkuhun", yksi ystävistä totesi Bartzille tietävään sävyyn.

Toinen kertoi, ettei olisi päätynyt miehensä kanssa yhteen, jos ei olisi antanut tälle toista mahdollisuutta. Ystävä tosin oli tavannut miehensä kouluaikoina ja ollut tämän ystävä vuosia, minkä Bartz kokee hieman erilaiseksi kuin sen, että itse menee päivällisille deittisivustoilla tapaamiensa miesten kanssa.

Muutamaa viikkoa aiemmin Bartz oli ollut ulkona toisten ystävien kanssa, ja puhuneet yhteisestä sinkkuystävästään.

"Tiedän, ettet sinä tee niin, mutta minusta tuntuu, että hän nirsoilee liikaa. Ihan kuin kukaan ei olisi tarpeeksi hyvä hänelle", itse seurusteleva ystävä oli todennut.

– Tiedän, että hän tarkoitti hyvää, mutta ystävieni sanat kirpaisivat. Kuulen jatkuvasti variaatioita "liian nirsona olemisesta" minuun itseeni ja muihin sinkkunaisiin kohdistuen, vaikkakin pehmeämmin: "Minulta kesti jonkun aikaa rakastua aviomieheeni, sinun pitäisi antaa miehelle reilu mahdollisuus, koska hän näyttää olevan kiinnostunut sinusta. Hei, et sinä joka päivä tapaa hänen kaltaistaan fiksua, söpöä, menestynyttä miestä."

Bartzin mukaan jotkut puolestaan ovat vähemmän hienovaraisia, kuten hänen isovanhempansa, jotka muistuttavat suorasukaisesti, ettei nainen tule aina olemaan nätti ja nuori.

– Tiedän, että kaikkien tarkoitusperät ovat hyvät, että he vain haluavat minun olevan onnellisesti suhteessa, mutta tuo viesti ajaa minut (ja kaikki kumppanittomat naiset) hulluksi, nainen sanoo.

Bartz kertookin kolme merkittävää syytä, miksi kenenkään ei tulisi huudella naisen standardien olevan liian korkealla:

1. Sanot minulle, ettei minun pitäisi luottaa vaistoihini

– Mahdollisuuden antaminen on asia erikseen, mutta tiedän, mitä haluan – ja miltä haluan minusta tuntuvan. Sanot minulle, että minun pitäisi pakottaa itseni viettämään aikaa sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa oloni ei ole mukava, Bartz kirjoittaa.

Bartz kertoo kokeilleensa asiaa vastikään ja jättäneen vaistonsa huomiotta. Mies olikin osoittautunut pelottavaksi mielipuoleksi.

– Ehkä, vain ehkä, on olemassa hyvinkin todellinen syy sille, etten halua mennä ulos tiettyjen tyyppien kanssa uudelleen. Ja olipa kyse siitä, että saan pelottavan vaikutelman tai hän muistuttaa minua exästäni tai en vain tunne kipinöitä, minun on sallittua kuunnella vaistoani ja kunnioittaa sitä.

Lisäksi Bartz kertoo loppujen lopuksi haluavansa joskus lapsia, joten ei aio tuhlata aikaansa ihmisiin, joista ei ole kiinnostunut.

2. Se antaa ymmärtää, etten ansaitse "eeppistä rakkautta"

Bartz kertoo rakastavansa sitä, kun hän näkee ystäviensä rakastuvan. Yllättyneet, innostuneet, ravintolan vessasta lähetetyt "olen todella hyvillä treffeillä" -viestit, leveät hymyt, kun miehestä tulee puhe ja se alkuseurustelun vaihe, kun ystävä on liimaantuneena uuden miehensä kainaloon – Bartz kertoo rakastavansa kaikkea tätä. 

– Rakastuminen on parasta! Ja kun sitä on tapahtunut ikäisilleni ystävilleni, usein rakastuminen on ollut nopeaa ja ikuista. 

– Kun sanot minulle, että olen liian nirso ja minun pitäisi antaa kelle tahansa toinen mahdollisuus, sanot oikeasti näin: Sinä sait rakastua päätä pahkaa, mutta minun pitäisi tyytyä johonkuhun, joka vaikuttaa enemmän tai vähemmän siedettävältä. Selitä minulle, miksi se on reilua.

3. Se vihjaa, etten tiedä eroa hölmöjen ja oleellisten vaatimusten välillä

Jos sinkkunaisella on neljän A4-paperin mittainen lista supertarkkoja piirteitä, joita hän miehestä etsii, ja hän tyrmää jokaisen, joka ei täytä jokaista näistä vaatimuksista, ehkä häntä voi kutsua nirsoksi. Mutta usein yli kolmekymppisillä sinkkunaisilla on Bartzin mukaan yleisluonteisempia vaatimuksia, joita terve parisuhde vaatii, kuten kemioiden kohtaaminen, kommunikaatiotaidot ja samankaltainen huumorintaju.

– Jos lopetan jutun jonkun kanssa, se ei johdu siitä, ettei hän ole täydellinen – se johtuu siitä, että yksi tai useampi noista oleellisista asioista puuttuu. Ole kiltti, äläkä oleta tietäväsi, mitkä minun standardini ovat, vain siksi, että olen sinkku ja sinä et.

Bartz kertoo olevansa edelleen sinkku, mutta tyytyväinen siitä, ettei hän ole tyytynyt kehenkään.

– Ehkä olen nirso, mutta minusta se voittaa onnettomana olemisen, Bartz päättää tekstinsä.

***

4:11

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.