Sikke Sumarilla on edessään todellinen juhlavuosi: 40-vuotishääpäivä ja 70-vuotissyntymäpäivä ovat nurkan takana: "En tunne itseäni sen ikäiseksi"

15:43
Sikke Sumari antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa herkullisen vinkin hävikkiruokaan - jopa parempaa kuin ranskalaiset?

70 vuotta kesällä täyttävä Sikke Sumari toteaa, ettei itsekään uskoisi olevansa seitsemänkymppinen.

Tv-kasvo ja ruokavaikuttaja Sikke Sumari nähdään kevään aikana tuttuun tapaan Kokkisota-ohjelman juontajana, mutta lisäksi Sumari on yksi Kuutamolla-ohjelman uusien jaksojen vieraista.

– Tällekin vuodelle on jotain buukattuna, mutta ne ovat sellaisia, ettei niistä voi vielä puhua yhtään mitään, Sumari kertoi tammikuussa MTV Uutisille alkaneen vuoden tv-töistään.

Kuutamolla-ohjelmaan Sumari lähti mielellään mukaan.

– Mukavahan sinne oli mennä valehtelemaan! Vähän piti työskennellä ja kaivella muistilokeroita, mitä kaikkea mulle on tapahtunut, sanoi Sumari, joka kuitenkin uskoi keksineensä mehukkaat väittämät muiden vieraiden arvailtaviksi.

Koronavuodesta huolimatta Sumari teki viime vuonna paljon tv-töitä, kun sekä Kokkisota että MasterChef Suomi kuvattiin.

Uusi vuosi on Sumarin osalta lähtenyt mukavasti käyntiin, mutta koronan vaikutukset ravintola-alaan ja alalla työskenteleviin tuntuvat yhä konkreettisesti, sillä hän on seurannut tilannetta aitiopaikalta oman ravintolansa toiminnan kautta.

– Ravintolaa joutuu pitämään säästöliekillä. Se on tietysti kurjaa, koska se vaikuttaa monien ihmisten työpaikkaan, hän toteaa.

Sumarilla on lisäksi matkailutila Viron Saarenmaalla, jonka toimintaan korona on niin ikään vaikuttanut. Pandemia on siis näkynyt varsin kokonaisvaltaisesti hänen työssään. Hän on kuitenkin kiitollinen siitä, ettei ole menettänyt läheisiään ja perheenjäsenet ovat säästyneet tartunnoilta toistaiseksi.

– Siinä mielessä se on onneksi kiertänyt kaukaa, mutta onhan se karmeaa, millaista jälkeä se tekee yhteiskunnassa. Ravintolat ovat kärsineet todella paljon, ja saa nähdä, miten paljon tulevat vielä kärsimään, kun lopullinen tilanne joskus nähdään, Sumari puntaroi.

Edessä todellinen juhlavuosi

Hänen kohdallaan vuonna 2021 on kuitenkin syytä juhlaan: Sumari täyttää kesäkuussa 70 vuotta ja viettää 40. hääpäiväänsä aviomiehensä Tony Ilmonin kanssa.

– No hemmetti, sekin on tulossa! Tämähän on oikea juhlavuosi.

Pitkän liiton salaisuudesta kysyttäessä Sumari toteaa, ettei resepti ole monimutkainen.

– Ei siinä kai sen kummempaa ole, ettei ole tullut tarpeeksi suuria vaikeuksia, jotka olisivat lyöneet kiilaa siihen. Pienet vaikeudet on tehty voitettaviksi ja kaikenlaista mahtuu matkaan, hän pohtii.

– Kyse on siitä, mitä on päättänyt. Jos ei mitään niin vakavaa tapahdu, joka sen pyörtäisi, niin kaikesta selvitään. En usko, että vaihtamalla paranee. Se paranee siinä, kun vanhetaan yhdessä.

Syntymäpäivänsä Sumari on jo suunnitellut. Toiveissa on, että syntymäpäivää voitaisiin juhlistaa isolla porukalla Italiassa, mutta vain aika näyttää, toteutuvatko suunnitelmat.

– Jos sinne ei voi mennä, niin todennäköisesti myös täällä on sellaiset määräykset, ettei voi kokoontua. Sitten täytyy juhlia seuraavana vuonna, Sumari toteaa.

Nuorekkaasta olemuksesta ei uskoisi, että Sumari on seitsemänkymppinen. Hän toteaa, ettei tahdo itsekään uskoa sitä, sillä vuodet ovat menneet kuin siivillä.

– En tunne itseäni sen ikäiseksi, mitä luku 70 edustaa minulle menneitä sukupolvia pohtiessa. Ei voi edes ymmärtää, että on niin kauan elänyt, hän tunnustaa, mutta arvelee asenteen ja elämän tapahtumien vaikuttaneen siihen, kuinka ikääntymiseen suhtautuu.

– Olen varmaan siinä mielessä päässyt vähällä. Ei ole ollut suurta dramatiikkaa, joka olisi taittanut sen hyvän, positiivisen asenteen.

Kuutamolla lauantaisin kello 21 MTV3-kanavalla! Kokkisodan uudet jaksot alkavat myöhemmin keväällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja