Shokkihuhu: Takavuosien kohupomoa kosiskellaan takaisin F1-sarjaan

Entinen formulapomo Flavio Briatore saattaa tehdä paluun F1-ympyröihin, uutisoi italialaislehti Corriere della Sera.

Lehden mukaan autovalmistaja Renault’n pomo Luca de Meo on ottanut yhteyttä Briatoreen ja pyytänyt tätä Alpinen F1-tallin neuvonantajaksi. Huhujen mukaan Briatore olisi tarttumassa saamaansa tarjoukseen.

Alpinen alkukausi on ollut synkkä. Talli on ollut suorituskyvyllisesti alempaa keskikastia ja kerännyt tällä kaudella vain kaksi MM-pistettä. Corriere della Seran mukaan Alpine pyrkii aiemmin F1:ssä menestyneen Briatoren avulla nousemaan takaisin huipulle.

Alpinen tiedottaja kommentoi huhuja ympäripyöreästi RacingNews365:n sivuille.

– Olemme tallina jatkuvassa kontaktissa alan lukuisten eksperttien kanssa, jotta voisimme parantaa suorituskykyämme. Otamme huomioon kaikki asiaankuuluvat seikat ja pyydämme tarvittaessa apua henkilöiltä, jotka ovat menestyneet aiemmin. Yksittäisiin tapauksiin emme ota kantaa, Alpinen tiedottaja viestittää.

74-vuotiaalla Briatorella on takanaan menestyksekäs ura F1-sarjassa. Italialaispomo on niittänyt menestystä Benettonin ja Renault’n tallipäällikkönä.

Kohuiltakaan ei ole vältytty. Briatore sai elinikäisen toimintakiellon F1-sarjaan, kun Renault-kuski Nelson Piquet Jr. kolaroi tahallisesti Singaporessa vuonna 2008 auttaakseen tallikaverinsa Fernando Alonson voittoon.

Sittemmin Briatoren elinikäinen toimintakielto on kuitenkin kumottu.

Lue myös:

    Uusimmat