F1-kuskin paikka uhattuna kesken kauden – tallipomon mitta täyttyi Monacon tapahtumista

Tulosruutu: Monacon GP:ssä rytisi, Ferrarin Charles Leclerc voittoon.

Esteban Oconin törttöilyllä viime sunnuntain Monacon GP:n avauskierroksella voi olla kovia seurauksia Alpinen F1-tallin sisällä. 

Ranskalainen Ocon yritti ohittaa tallikaverinsa Pierre Gaslyn aivan liian optimistisesti, ja yltiöpäinen hyökkäys johti osumaan. Sen seurauksena Oconin auto lennähti ilmaan. Hän joutui keskeyttämään, mutta Gasly pystyi jatkamaan ja otti lopulta kauden avauspisteensä 10. sijalla

Oconin auton vauriot olivat kattavat, ja hän sai lisäksi viiden lähtöruudun rangaistuksen seuraavana ajettavaan Kanadan osakilpailuun

– Tällainen tapaus on surullinen, ja juuri sitä, mitä emme halunneet nähdä. Estebanin hyökkäystä ei voi perustella millään tavalla. Tästä tulee asianmukaiset seuraukset, Alpinen tallipomo Bruno Famin kiehui Canal+:n haastattelussa. 

Gaslyn ja Oconin välillä on roiskunut aiemminkin radalla. Gaslyn mukaan tiimijohto oli painottanut siistiä ajoa Monacon kisan alla. 

– Tiimin ohjeet olivat hyvin selvät. Näitä ei kunnioitettu, Gasly totesi viitaten Oconin temppuun.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Sky Sportsin F1-toimittajan Craig Slaterin mukaan Famin "puntaroi vakavasti" Oconin pudottamista vilttiketjuun Kanadan osakilpailussa. 

– Famin puhui vihaisesti. Hän puhui vaikean ratkaisun tekemisestä, minkä kaikki uskoo tarkoittavan Oconin siirtämistä syrjään Kanadan GP:stä, Slater analysoi. 

Myös motorsport.com uutisoi Faminin "kihisseen kiukusta" tapauksen seurauksena.  

Kauden aikana yhden MM-pisteen Gaslyn tavoin saalistanut Ocon pyysi tekoaan anteeksi julkisesti kisan jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat