Selvitys: Pettäjämiehillä sydänkohtauksia uskollisia enemmän

Firenzen yliopistossa tehdyssä selvityksessä on päätelty, että vaimojaan pettävillä miehillä on muita korkeampi riski saada sydänkohtaus. Mahdollisiksi syiksi esitetään huonoa omaatuntoa, pettämisestä aiheutuvaa stressiä sekä pyrkimystä pysyä nuoremman rakastajan vauhdissa.

Italialaiset tutkijat keräsivät tietoa pettämiseen taipuvaisesta miestyypistä sekä uskottomuuden mahdollisista seurauksista etsimällä lääketieteellisistä aineistoista mainintoja uskottomuudesta, avioliiton ulkopuolisista suhteista ja miehistä.

Aineiston perusteella tutkijat päättelivät, että sydänkohtaukset – myös kuolettavat – ovat suhteellisen harvinaisia vaimojensa kanssa kotona seksiä harrastavilla miehillä ja huomattavasti yleisempiä vieraan kanssa pelehtivillä. Kohtausten arveltiin johtuvan mahdollisesti stressistä, jota mies kokee yrittäessään viihdyttää ja tyydyttää yleensä vaimoaan nuorempaa naista. Myös suhteen salailu kiristää hermoja.

Yli kolmannes sukupuoliyhteydessä tapahtuneista äkillisistä kuolemista linkitettiin tukkeutuneisiin valtimoihin, jotka seksin fyysiset vaatimukset olivat panneet liian koville.

– Avioliiton ulkopuolinen seksi voi olla vaarallista ja stressaavaa, koska rakastaja on usein nuorempi kuin oma puoliso, ja seksiä luultavasti harrastetaan enemmän liiallisen juomisen tai syömisen jälkeen. On mahdollista, että salainen seksuaalinen tapaaminen vieraassa ympäristössä voi huomattavasti nostaa verenpainetta ja tihentää sydämen sykettä, mikä taas johtaa lisääntyneeseen hapen tarpeeseen, tohtori Alessandra Fisher sanoi Daily Mailille.

Syyllisyys saattaa myös pelata omaa osaansa: on aineistoa, joka antaa ymmärtää, että sydänongelmat ovat yleisempiä pettäjillä, jotka ovat edelleen kiinnostuneita vaimostaan.

Lähde: Daily Mail

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja