Mainos

Selittämättömien vatsakipujen syy selvisi – teinipojan vatsasta löytyi sikiö

Teinipoika kantoi tietämättään kaksoissisarensa sikiötä vatsassaan 15 vuotta.

Yleisradioyhtiö BBC uutisoi erittäin harvinaisesta tapauksesta, jossa malesialainen teinipoika oli kantanut koko elämänsä ajan sisällään kaksoissisarensa sikiötä. Kyseisen ilmiön todennäköisyyden on arvioitu olevan vain yksi viidestäsadastatuhannesta.

Sikiö haudattiin asianmukaisin menoin

Kyseessä oli fetus in fetus -niminen tila, joka syntyy usein jo alkuraskauden aikana. Ilmiössä sikiö kietoutuu toisen sikiön ympärille, jolloin loukkuun jääneestä sikiöstä kasvaa niin sanotusti loinen toisen sikiön sisään.

Lois-sikiöt pystytään nykyisin toteamaan ultraäänen avulla ajoissa, mutta kyseisessä tapauksessä sikiö löydettiin vasta, kun 15-vuotias poika oli joutunut tutkimuksiin selittämättömien vatsakipujen vuoksi. Sikiö oli siis elänyt pojan vatsassa hänen tietämättään syntymästä saakka. 

Pojan äiti kertoo, että vatsasta poistetulla sikiöllä oli jalat, kädet ja sukupuolielimet. Sikiö näytti aivan vauvalta, ainoastaan suu ja nenä eivät olleet kehittyneet normaalisti. Perhe kertookin haudanneensa sikiön asianmukaisin menoin paikalliselle hautausmaalle.

Vastaavia tapauksia ei tiettävästi ole aikaisemmin todistettu Malesian historiassa. Yksi laajimmin raportoiduista tapauksista todettiin Intiassa, jossa miehen sisällä melko suureksi kasvanut sikiö aiheutti miehelle hengitysvaikeuksia.

Lähde: BBC

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.