Selfiet jo tappavan vaarallisia – Intiaan alueita, joissa selfiet kiellettyjä

Selfiekuume ja siisteimpien kuvien metsästys saattaa joskus johtaa vaaratilanteisiin. Olemme nähneet muun muassa karmeasti epäonnistuneita käärmeselfieitä ja huvipuistolaitteista törröttäviä selfietikkuja. Intiassa tilanne on kuitenkin koettu niin vakavaksi, että maassa nähdään nyt erityisiä selfiekieltoalueita.

Japan Timesin mukaan huomattava osa selfie-kuviin liittyvistä kuolemantapauksista on tapahtunut Intiassa. Tilastojen mukaan jopa 19 tapausta lähes viidestäkymmenestä maailmanlaajuisesti tunnetusta ”selfie-kuolemasta” sijoittuu Intiaan.

Aiemmin tässä kuussa 18-vuotias opiskelija otti selfietä padon lähellä, putosi veteen ja hukkui. Hänen rinnallaan menehtyi pelastusta yrittänyt luokkatoveri. Vuoden 2014 tammikuussa kolme noin parikymppistä nuorta menehtyivät jäädessään junan alle kesken selfiehetken.

Kaiken tämän seurauksena Mumbaissa on nyt määritetty 16 aluetta, joilla selfie-kuvaaminen on täysin kielletty. Alueet nähdään tavalla tai toisella vaarallisiksi, esimerkiksi hukkumis- tai putoamisvaarojen vuoksi. Alueille eksyvät saattavat saada 1200 rupian sakon. Suurelta kuulostava luku kääntyy tutummin noin 12 euroksi.

Selkeästi asetetuista kieltokylteistä huolimatta ihmisiä voi edelleen nähdä omakuvailemassa kielletyillä alueilla. Selfiehuuman ei odoteta laantuvan lähiaikoina.

Lue myös:

    Uusimmat