Seitsemän matkaa, jotka jokaisen naisen tulisi elämänsä aikana tehdä

Matkustaminen avartaa! Kukapa ei rakastaisi uusiin kaupunkeihin ja kulttuureihin tutustumista. Nämä seitsemän matkaa tulisi jokaisen naisen elämänsä aikana tehdä.

Matkustaminen on hyväksi. Tutun ympäristön jättäminen vie pois omalta mukavuusalueelta, tutustuttaa uusiin kulttuureihin, tuo uusia kokemuksia ja panee katsomaan maailmaa ja oman elämää eri perspektiivistä. Yleisesti ottaen: jos saat mahdollisuuden matkustaa, käytä se hyödyksesi! Kun mietit listaa maista, joissa haluaisit elämäsi aikana käydä, käytä hyödyksesi tätä listaa!

1. Soolomatka

Yksin matkustaminen voi olla elämän mullistava kokemus. Naiset mukautuvat liian usein ja laittavat toisten tarpeet itsensä edelle. Silloin on helppo menettää kosketus omiin tarpeisiin ja selvittää, mitä itse haluaa. Yksin matkustaminen pakottaa sinut laittamaan itsesi etusijalle – mikä on haastavaa, virkistävää ja uskomattoman vapauttavaa! Se voi tuntua pelottavaltakin, mutta siltä saattaa tuntua monet kannattavat asiat. Soolomatkasi voi olla seurausta erosta, tavallisista tunteista tai levottomuudesta, Eat, Pray, Love -kirjan lukemisesta tai ihan vain siitä, että olet aina halunnut vierailla Boliviassa, eikä kellään kavereistasi ole siihen juuri nyt varaa. Lähde reissuun yksin, tulet olemaan tyytyväinen päätökseesi!

2. Romanttinen karkumatka

Halusit rakkaasi kanssa sitten luksushotellin gourmet-ruuilla ja huonepalvelulla tai patikoida Patagonian vuorilla, kumppanin kanssa matkustaminen on aina riemastuttava, intiimi ja opettavainen kokemus. Jaatte yhdessä mahtavia muistoja, opitte toisistanne monia uusia asioita ja (jos kaikki menee hyvin) palaatte kotiin läheisempinä kuin koskaan. Neuvotelkaa etukäteen matkatoiveistanne välttääksenne kaikki turhat nahistelut matkalla.

3. Spontaani matka

Elämässä tulee toisinaan hetkiä, jolloin sinun on mahdollisuus tarttua odottamattomaan matkaan – lähelle tai kauas. Kenties kaverisi on vuokrannut auton ja kutsuu sinut viikonlopun yli kestävälle road tripille. Ehkä saat uskomattoman edullisen lentotarjouksen sähköpostiisi juuri silloin, kun mietit mitä tekisit kertyneillä vapaapäivillä. Entä jos sisaruksesi kysyy sinua seurakseen lempiyhtyeesi keikalle Las Vegasiin? Mitkä olosuhteesi ovatkaan, sano ”kyllä” ainakin kerran elämässäsi!

4. Parhaiden ystävysten yhteismatka

Voiko mikään olla hauskempaa kuin tutkia maailmaa yhdessä parhaan ystävän kanssa? Erityisesti silloin, kun tarjolla on hyvää ruokaa ja juomaa, molemmille mieluisa kohde ja reilusti aikaa. Jos matkalle lähtee isompi ystäväporukka, on todennäköisempää, että kaikki saavat nähdä matkalla haluamansa kohteet eikä niitä tarvitse ihastella yksin.

5. Kaukomatka

Mikä tahansa matka on mahtava, mutta matkalaukun asettaminen uuteen paikkaan kahdeksi viikoksi tai pitemmäksi ajaksi on todella erityinen kokemus. Tokyo, Sydney, Berliini, Bangkok… kiinnostavia kohteita riittää! Vaikka tämä matka onkin usein pitkän säästämisen ja suunnittelun tulos, se ei kuitenkaan ole mahdoton ajatus. Teet tämän matkan sitten ollessasi 19- tai 75-vuotias, pidä huolta, että teet sen!

6. Olen aina halunnut oppia… -matka

Kaikilla on tavoitteita, joiden toteuttaminen vaatii pyhiinvaeltamista jonnekin. On harvoja asioita, jotka ovat yhtä riemastuttavia kuin uuden asian oppiminen uudessa ympäristössä. Mikä on se asia, jonka olet aina halunnut tehdä? Missä on se paikka, jossa se parhaiten onnistuisi? Haaveiletko oppivasi surffaamaan, puhumaan ranskaa, sukeltamaan tai kokkaamaan perulaista perinneruokaa? Muistathan: kun hyppäät pois mukavuusalueeltasi, opit paljon uusia asioita myös itsestäsi!

7. Matka, jolle et koskaan uskonut lähteväsi

Jokaisella on takaraivossaan ajatus matkasta unelmien paikkaan – matkustuskohde, jonne palavasti haluaa, mutta jonka toteutumisen ei usko olevan mahdollista. Kenties olet hylännyt päämäärän ajattelemalla vakituista työpaikkaasi (”Minulla ei koskaan olisi mahdollisuutta lähteä vuodeksi maailmanympärimatkalle!”), matkan hintaa (”Se on niin kallis kaupunki!”), tai sen sisältämiä haasteita (”En voisi koskaan kiivetä Machu Picchulle!”). Tai kenties syy on jossain muualla: pelkäät lentämistä tai et ajattele ansaitsevasi matkaa.

Mietipä tätä: oli matkaunelmasi sitten kuinka suuri tai hullu tahansa, jos haluat sitä todella, saat sen toteutettua. Vaatiiko matka pihistelyä, säästämistä ja uhrauksia? Toki. Edellyttääkö se hirveän paljon suunnittelua? Ehdottomasti. Mutta kun olet vihdoin siellä: katselemassa Eiffel-tornin valoja Pariisissa tai snorklaamassa kilpikonnien seassa Havaijilla, voit ajatella: ”Minä todella tein sen!” Ja se hetki, juuri siinä, tekee elämästä elämisen arvoista.

Kuinka monta matkaa tältä listalta olet jo tehnyt? Mistä matkasta olet tai olet ollut eniten innoissasi? Kommentoi!

MTV3 MATKAILU:

MTV3 MATKAILU:

MTV3 MATKAILU:


AVA

Lähde: Thefrisky.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat