Sebastien Loeb vertaa Hyundain ja Citroenin WRC-autoja – "Tällä pystyy leikkimään enemmän"

Konkari Loeb näytti nuoremmilleen – Latvalalle pettymys 1:34
Video: Sebastien Loeb ajoi viime kaudella Citroenilla voittoon Espanjan MM-rallissa.

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb kääntää uuden lehden urallaan 44-vuotiaana.

Loeb on käytännössä koko uransa ajan edustanut ranskalaismerkkejä. Rallissa hän otti yhdeksän maailmanmestaruutta Citroenilla ja viime vuodet hän kilpaili rallicrossin MM-sarjassa Peugeot'lla. Tällä kaudella hän ajaa kuusi MM-rallia korealaismerkki Hyundain WRC-autolla.

Viime syksynä Loeb joutui miettimään tulevaisuuttaan, kun Peugeot oli päättänyt vetäytyä rallicrossin MM-sarjassa. Siinä vaiheessa hän sai yhteydenoton Hyundain WRC-tiimiltä.

- En halunnut siirtyä rata-autoilun pariin, halusin ajaa rallia. Sain soiton Hyundailta, joka tarjosi minulle kuuden rallin sopimusta. Se oli juuri sitä, mitä halusin. En olisi halunnut ajaa täyttä kautta rallin MM-sarjassa. Halusin päästä vielä nauttimaan muutamiin ralleihin, Loeb kertoi Monte Carlon MM-rallin aattona.

Loebin ohjelmassa ovat ainakin torstaina käynnistyvä Monte, helmikuussa ajettava Ruotsin MM-ralli sekä maaliskuun lopulle ajoitettu Korsikan asvalttikisa.

- Muita suunnitelmia ei ole vielä tällä hetkellä. Näistä asioista neuvottelemme myöhemmin.

Loeb ajoi viime kaudella kolme MM-rallia Citroenilla ja ajoi huikeaan voittoon Katalonian MM-rallissa. Loebin mukaan Citroenin ja Hyundain ajokeissa on paljonkin eroja.

- Tällä autolla (Hyundailla) pystyy leikkimään enemmän säädöillä kuin Citroenilla. Auto on hieman helpompi ajettava, kunhan siihen tottuu. Citroen on hieman jäykempi ja rata-automaisempi. Nautin tällä ajamisesta tällä autolla, Loeb summasi.

Ranskalaiskonkari ajoi vielä viime viikolla Dakar-aavikkorallissa Chilessä, mistä hän lensi suoraan Ranskaan testaamaan Hyundaita puolentoista päivän ajaksi. Testin jälkeen oli vuorossa nuotitus torstaina käynnistyvään Monteen.

- Vieläkin väsyttää aikaeron vuoksi. Mutta ei tämä ole ongelma minulle, olen tottunut hyppäämään autosta toiseen.

Lue myös:

    Uusimmat