SE:tä jahdannut juoksija pettyi: "Tämä oli menetetty mahdollisuus"

1 500 metrin Suomen ennätys jäi syntymättä – katso tästä Tulosruudun juttu Lappeenrannan GP-kilpailuista, mukaan lukien Joonas Rinteen juoksu.

Joonas Rinne voitti Lappeenrannan ennätyskokeena mainostetun 1 500 metrin kilpailun komealla kirillä ja uran toiseksi parasta aikaa sivuavalla tuloksella 3.37,80. Hän jäi puolitoista sekuntia Suomen ennätyksestä ja 15 sekunnin sadasosaa parin viikon ikäisestä ennätyksestään.

Kilpailun jänikseltä Ville Lampiselta oli tilattu ennätysvauhti 3.36:een. Vetoapu ei kuitenkaan kelvannut juoksijajoukolle.

– Ville juoksi, mitä oli tilattu, mutta kukaan ei lähtenyt hänen vauhtiinsa. Ei löytynyt menohaluja. Se vähän turhauttaa, sillä olot olivat nyt otolliset hyvään tulokseen, Rinne harmitteli.

– Tämä oli menetetty mahdollisuus.

Rinne huomasi nopeasti, ettei ennätykseen ole mahdollisuutta.

– Oli turha lähteä yksin kiskomaan Villeä kiinni. Sen jälkeen keskityin vain voittamaan tämän kilpailun, ja voittoon olen tyytyväinen. Kirit irtoavat nyt hyvin, Rinne totesi.

Rinne tavoittelee kuun lopulla Lahden Kalevan kisoissa neljättä perättäistä 800:n ja 1 500 metrin tuplamestaruutta. Ohjelma on edelliskertoja rankempi, kun myös 1 500 metrillä juostaan alkuerät.

– Tulee neljä kilpailua neljään päivään, Rinne naurahti ankaralle urakalle.

Rinteen vauhdikkain haastaja 1 500 metrillä on Santtu Heikkinen, joka ei ehkä ollut täysin palautunut alle 23-vuotiaiden EM-kisoista. Heikkinen sijoittui Lappeenrannan juoksussa kuudenneksi ajalla 3.39,57. Hän jäi ennätyksestään vajaat puolitoista sekuntia.