Viljami Kaasalainen latasi tuiman vedon – kovemmat suomalaisajat yli 30 vuoden takaa

Viljami Kaasalainen juoksi ennätyksensä – katso tästä Tulosruudun juttu Lappeenrannan GP-kilpailujen kohokohdista.

Väkevät suomalaissuoritukset ovat jatkuneet Lappeenrannan yleisurheilu-GP:ssä. Kovinta suomalaisvauhtia 400 metrillä yli 30 vuoteen takonut Viljami Kaasalainen paransi matkan ennätyksensä 46,32:een.

Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Kaasalainen oli edellisellä, viimevuotisella ennätyksellään 46,54 Suomen kaikkien aikojen tilastossa kahdeksantena. Nyt hän kapusi uudella ennätyksellään 46,32 sijalle 6.

– 45-sekunnilla alkavaa aikaa läksin hakemaan. Lähemmäksi pääsin, joten juostaan se sitten seuraavassa kilpailussa, Kaasalainen sanoi vaatimattomasti Urheiluliiton tiedotteessa.

Kunto on Kaasalaisen mukaan kevään hiukan ylikovaksi karanneen harjoitellun jälkeen nousussa.

– Nyt on otettu vähän iisimmin.

Edellisen kerran suomalainen on juossut 400 metriä Kaasalaista nopeammin vuonna 1991, kun Mikael Söderman kellotti ennätyksekseen 45,86.

Suomen ennätys on Markku Kukkoahon 45,49 vuodelta 1972.

Kaasalainen sijoittui Lappeenrannan kelpotasoisessa 400 metrin kilpailussa kolmanneksi. Häntä olivat vauhdittamassa voittoon juossut Sambian Patrick Nyambe (45,89) ja toiseksi sijoittunut Tanskan Gustav Lundholm Nielsen (46,03).