Suomalaishyppääjä jymäytti huiman ennätysparannuksen – nousi korkealle Euroopan listalla!

Katso tästä, miten Aaro Davidila loikki uuden komean ennätyksensä.

Aaro Davidila paransi kolmiloikkaennätystään peräti 42 senttiä komeisiin lukemiin 16,83. Suomalaisyllättäjä nousi Lappeenrannassa loikkaamallaan tuloksella Euroopan tämän kauden listalla kuudenneksi. 

Davidila täräytti uuden ennätyksensä Lappeenrannan GP:n kolmiloikkakilpailun viimeisellä kierroksella hypättyään sitä ennen kisassa parhaallaan 16,13. Myötätuulta 16,83 kantaneessa voittosuorituksessa oli tilastokelpoisesti 1,6 metriä sekunnissa.

– Ennätyshypyssä mikään ei mennyt pieleen ja sain siihen hyvin tehoja. Kaikki onnistui, Davidila sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Kolmiloikka on tällainen laji. Se vaatii, että kaikki natsaa. Jos joku asia on vähänkään nihkeämpi, se on heti paljon pois tuloksesta. Ennätyshyppy oli perustasoon nähden tosi paljon parempi, mutten koe, että muutkaan olisivat olleet huonoja.

Davidila nousee kauden kotimaisella kärkituloksella Suomen kaikkien aikojen listalla viidenneksi. Euroopan tämän kauden listalla Lapin Lukon mies harppaa tuoreella noteerauksellaan kuudenneksi.

23-vuotiaan Davidilan aiempi ennätys oli Helsingissä toukokuussa loikittu 16,41. 

Lipsanen: "Se tuli, mitä lähdettiin hakemaan"

Kautensa avannut Suomen ennätysmies Simo Lipsanen sijoittui Lappeenrannan kolmiloikkakisassa toiseksi tuloksella 16,68. Viimeiset kaksi suoritustaan käyttämättä jättänyt Lappeenrannan Urheilu-Miesten kilpailija nousee kauden Euroopan tilastossa yhdeksänneksi.

– Se tuli, mitä lähdettiin hakemaan. Tekeminen oli hallittua, Lipsanen arvioi hyppyjään.

Hän käytti kilpailukauden avauksessaan 16 askeleen vauhtia.

– Täysi 18 askeleen vauhti säästettiin Kalevan kisoihin, Lipsanen veisteli.

Lipsasen SE on vuonna 2017 syntynyt 17,14.

Lue myös:

    Uusimmat