Suomen ennätys uusiksi: 18-vuotias aiturilupaus pinkoi komeaa kyytiä

Katso: Tulosruutu teki selkoa Lappeenrannan GP-kilpailujen kohokohdista.

Rasmus Vehmaa on juossut 110 metrin aitojen uuden 19-vuotiaiden ikäluokan Suomen ennätyksen 13,39. Lappeenrannan Urheilu-Miesten 18-vuotias lupaus teki ennätyksen sadan senttimetrin korkuisia aitoja ylitettäessä Lappeenrannan koti-GP:ssä. 

Tulos syntyi 0,3 sekuntimetrin vastatuuleen.

Vehmaan aiempi 19-vuotiaiden ikäluokan Suomen ennätys 13,43 oli juuri Lappeenrannasta kesäkuun alusta. 

Miesten 110 metrin aitamatkalla ylitetään 106,7 senttimetrin korkuisia aitoja, kun Vehmaan juoksemassa juniorien luokassa aidat ovat 100 sentin korkeudessa.

– Ekaa vuotta vasta juoksen tätä aitakorkeutta. Kun se tulee tutuksi, niin pelkästään jo sen takia tulos paranee, Vehmaa sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Alkukiihdytyksessä oli taas jotain ihmeellistä säätöä, mutta loppu tulee hyvin.

Vehmaa ei lähtenyt aitajuoksun luonteen vuoksi ennustamaan tulevaa, mutta totesi, että harjoituksissa hän on juossut kovemminkin nopeuksin.

Myös kaksoiveli Kasperi teki ennätyksensä

Lappeenrannassa oli kisaamassa myös Rasmus Vehmaan kaksoisveli Kasperi Vehmaa, joka sijoittui pituushypyssä toiseksi ennätyksellään 775. Hänen tältä kesältä ollut aiempi rekordinsa parani 19 senttiä.

– Ennätyshypyssä oli varaa parempaankin, mutta alastulo ei onnistunut. Varmaan se olisi ollut ainakin 780:n yli, Kasperi Vehmaa pui.

Pituuden voiton vei filippiiniläinen Janry Ubas 786 kantaneella noteerauksella.

Lakalta kauden kärkivauhtia

Miesten 110 metrin aidoissa kauden kotimaista kärkitulosta kohenteli Elmo Lakka. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden aituri juoksi jo alkuerissä kärkitulokseksi 13,54 ja paranteli sitä loppukilpailussa 13,43:een.

Finaalissa puhalsi 0,4 sekuntimetrin myötätuuli.

Voiton Lappeenrannassa vienyt Lakka oli aiemmin tällä kaudella aitonut parhaimmillaan 13,56. Lakan hallussa oleva miesten SE on 13,31 vuodelta 2021.

Lue myös:

    Uusimmat