Sarja tasoihin! Tappara teki ison ryöstön – kapteeni Peltola kovassa paikassa iskussa

Tappara tekee 1-2 maalin ylivoimalla 1:23

Tappara päihitti Lukon jääkiekon SM-liigan välieräsarjan toisessa ottelussa vieraissa väkevällä esityksellä 4–1. Ottelusarjan voitot ovat nyt tasan 1–1.

Tapparan voittomaali syntyi toisessa erässä ylivoimalla. Kovin usein kovissa paikoissa esiin noussut kapteeni Jukka Peltola löysi tarkalla syötöllään Charles Bertrandin Lukon alivoimaneliön keskeltä, ja Bertrand löi kiekon rystyhaltuunottonsa jälkeen kämmenellä yläkulmaan.

Peltola oli myös lopussa näyttämässä blokkaamisen mallia, kun Lukko haki tasoitusta. Tasoituksen sijaan Tappara iski vielä kahdesti, kun Santtu Kinnunen ja Jukka Peltola maalasivat kumpikin vuorollaan tyhjään maaliin.

Lukon Kristian Pospisil ja Tapparan Lassi Vanhatalo viimeistelivät taiston ensimmäiset maalit reilun neljän minuutin pelin jälkeen vain 10 sekuntin välein toisistaan.

Tappara onnistui ärhäkällä paineistuksellaan häiritsemään onnistuneesti Lukon avauspelaamista syvältä. Tamperelaiset myös rytmittivät kiekollista peliään monin paikoin oivallisesti rauhallisemminkin rytmein.

Runkosarjavoittaja Lukko on nyt tiukassa paikassa. Sarjan kaksi seuraavaa ottelua pelataan Tampereella, ja tuleva peli on ohjelmassa sunnuntaina. Lukko ei ole voittanut Tapparaa vieraissa kolmeen ja puoleen vuoteen.

Finaalipaikkaan vaaditaan kolme kiinnitystä.