Sarah pesee hiuksensa vain kerran kuussa ja ylistää niiden kuntoa – tätä mieltä on asiantuntija

Neljä naista lopetti hiusten pesemisen – tällainen oli lopputulos 1:12
KATSO MYÖS: Neljä naista lopetti hiusten pesemisen sampoolla – tällainen oli lopputulos!

Kauneussomettaja Sarah pesee hiuksensa vain kerran kuukaudessa, ja uskoo sen parantaneen kutriensa laatua.

Kauneudesta ja hyvinvoinnista somettava Sarah Hutchinson kehottaa harventamaan hiusten pesuväliä. 27-vuotias somevaikuttaja kertoo pesevänsä omat hiuksensa vain kerran kuussa.

– Minulla oli ennen karmeat hiukset, ne olivat kirkkaanpunaiset, ylivärjätyt ja paljon lyhyemmät, brittinainen kuvailee Lancashire Telegraphin mukaan.

Kampaaja suositteli kikkaa

Sarah alkoi harventaa pesuväliä kaksi vuotta sitten kuultuaan kampaajaltaan, että harvempi peseminen voisi parantaa hiusten kuntoa.

– Rehellisesti sanottuna olen vähän laiska, mutta kävi ilmi, että hiusten pesemisen vähentäminen todella auttaa hiusta kasvamaan ja antaa päänahalle aikaa tuottaa talia, öljyä, joka kosteuttaa päänahkaa.

Hiusten kunto parani

Sarah kertoo huomanneensa muutoksen vain viikoissa: hänen hiuksensa tuntuivat pehmeämmiltä ja kiilsivät uudella tavalla.

Aiemmin hän oli pessyt hiuksiaan joka toinen päivä.

Sarahin videon hiustenpesurutiinista on nähnyt jo yli 800 000 henkeä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Nyt brittinainen voi antaa pesuvälin venähtää kahteen kuukauteen. Hän kuitenkin käyttää kuivasampoota.

– Olen vakuuttunut siitä, että harvempi pesu ja kuivasampoon käyttö ovat auttaneet parantamaan hiusten kuntoa, Sarah kuvaa.

– Ei ole kyse siitä, etten kävisi suihkussa – käyn suihkussa säännöllisesti. Hiusten suhteen olen sitoutunut uuteen rutiiniini.

Asiantuntijan mielipide: "Kaikessa on kyse tasapainosta"

Vaikka Sarah koki harvan hiusvälin parantaneen hiustensa kuntoa, Yahoon haastatteleman hiusspesialistin mukaan hiuksia ei kuitenkaan voi "treenata" harvempaan pesuväliin – hius on kuollutta, eikä se siis opi mitään.

– Päänahka on ihoa, eikä ihoa voi kouluttaa tarvitsemaan vähempää pesua. Kuten iho kasvoissa tai kainaloissa, päänahka on elävää kudosta, joka hikoilee, tuottaa öljyä ja karistaa kuollutta ihosolukkoa, trikologi eli hiusten ja hiuspohjan asiantuntija Anabel Kingsley sanoo.

Kingsleyn mukaan itseään kuitenkin voi kouluttaa uudenlaiseen pesurutiiniin, joka voisi auttaa vähentämään öljyntuotantoa. Hiusten peseminen tiuhaan ei kuitenkaan hänen mukaansa lisää tarvetta pestä hiuksia.

– Hiusten tietynlaiseen tuntuun ja ulkonäköön yksinkertaisesti tottuu. Hiuksiin ja päänahkaan tulisi käyttää samaa logiikkaa kuin ihoon. Kasvojen peseminen usein ei tarkoita, että kasvoja täytyy pestä enemmän, Kingsley kuvailee.

Kingsley pesisi hiukset jopa päivittäin, ainakin joka toinen päivä. Mahdolliset hiustuotteet tulisi puhdistaa hiuksista samaan tapaan kuin meikki kasvoilta.

– Kaikessa on kyse tasapainosta. Pääsääntöisesti sanoisin, ettei sampoopesujen väliin tule jättää enempää kuin kolmea päivää, Kingsley sanoo.

Hiusasiantuntija Ken O'Rourke kertoi jo 2016, että pesisi hiukset enintään kolmesti viikossa. Myös newyorkilaisparturi Julien Farel suositteli 2020 ihmisiä pesemään hiuksensa maksimissaan kolme kertaa viikossa. Kaksi pesukertaa sopi hänen mukaansa erityisesti ihmisille, joilla on ohuet ja suorat hiukset.

Katso myös: Elintavatkin näkyvät hiuksissasi – katso, miten: 

Lue myös:

    Uusimmat