Mainos

Kuinka monta kertaa viikossa hiukset oikein pitäisi pestä? "Peseminen liian usein voi lisätä rasvoittumista"

Kuinka usein tukka pitäisi pestä?

Syy, miksi kysymykselle ei ole tyhjentävää vastausta, on se, että eri hiustyypit tarvitsevat erilaista käsittelyä, kirjoittaa GoodtoKnow-sivusto.

Muun muassa shampoon valinta ja pesutyyli voivat vaikuttaa siihen, kuinka hyvin hiukset pysyvät puhtaina pesujen välissä.

Vaikka määrä riippuu hiustyypistä, hiusasiantuntija, Charles Worthingtonin edustaja Ken O’Rourke, suosittelee ohuille hiuksille kolmea pesukertaa viikossa ja tuuheille hiuksille kahdesta kolmeen kertaa.

– Kolme kertaa viikossa on maksimi. Hiusten peseminen liian usein voi lisätä niiden rasvoittumista, vahvistaa lontoolaissalonki Vixen&Blushin johtaja Sarah McKenna.

Hiustenhoitoon liittyvät uskomukset

”On huono asia pestä hiukset liian usein.”

Charles Worthingtonin edustaja Ken O’Rourke kertoo, ettei hiusten peseminen usein välttämättä ole huono asia. Joka kerta kun hiukset pesee, stimuloi se samalla hiuspohjaa.

”Shampoolla ei ole väliä, kaikki hoitavat kuitenkin tehtävänsä.”

Hiusasiantuntijan mukaan shampoolla voi olla isokin merkitys siihen, miltä hiukset näyttävät ja tuntuvat.

– Hyvä shampoo vaikuttaa ehdottomasti siihen, että hiukset näyttävät terveiltä. Käytä shampoota, joka on sopiva hiustyypillesi, O’Rourke selittää.

”Hiukseni tarvitsevat paljon erilaisia hoitotuotteita.”

– Liiallinen hiustuotteiden käyttö on suurin syy siihen, miksi tuntuu siltä, että hiukset pitäisi pestä useammin, McKenna toteaa.

Hänen mukaansa ravitseva öljy on kaikista hyödyllisin tuote, joka auttaa pitämään latvat kunnossa. Muista hoitotuotteista voi pysyä erossa.

Miten hiuksia tulisi hoitaa?

Peseminen

Shampoon ja hoitoaineen käyttöön voi ottaa mallia kampaajien tekniikasta. Kannattaa keskittyä hiuspohjaan ja sen hellävaraiseen puhdistamiseen. Shampoo on kehitelty puhdistamaan nimenomaan hiuspohjaa ja huuhtelun aikana myös latvat puhdistuvat.

Hoitoainetta taas kannattaa laittaa vain latvoihin, muistuttaa McKenna. Sitä ei kannata laittaa täysin märkiin hiuksiin, vaan ylimääräinen vesi pitäisi puristaa pois. Hoitoaine tulisi huuhdella viileällä vedellä.

Huuhtelu

Vaikuttaako huuhtelu lopputulokseen? Hiusasiantuntijan mukaan sillä on merkitystä, kuinka runsaalla vedellä ja kuinka kauan hiuksia huuhtelee.

– Vaikka käyttäisimme huuhteluun vain minuutin kauemmin, lopputulos voi olla ihan erilainen, O’Rourke sanoo.

Harjaus

– Hius menettää elastisuutensa, kun se on märkä, ja pienikin harjanveto voi johtaa hiuksen vaurioitumiseen, McKenna kertoo.

Sen sijaan kannattaa kuivattaa hiustenkuivaajalla hiukset lähes kuiviksi, ja sitten harjata ne hellävaraisella harjalla.

Letitys onnistuu ilman hiuslenkkiäkin – katso niksi videolta:

0:37

Lähde: GoodtoKnow

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.