Miten näin harva pesuväli on edes mahdollinen? Kampaaja paljasti pesevänsä tukkansa kerran kahdessa kuukaudessa

Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti – ammattilaisen vinkit 5:06
Katso videolta ammattilaisen vinkit hiusten onnistuneeseen kotivärjäykseen.

Liika hiusten pesu voi tehdä tukasta entistä rasvaisemman näköisen. Australialaiskampaaja kertoo, miten pesuväliä saa venytettyä. Vinkeistä kertoo muiden muassa brittiläinen Mirror-sivusto.

Shampoo poistaa päänahasta ja hiuksista luonnollisia öljyjä, minkä seurauksena päänahka alkaa tuottamaan entistä enemmän talia. Hiusten liiallinen pesu voi siis saada ne rasvoittumaan kahta kauheammin.

Moni kampaaja suositteleekin pesemään hiukset shampoolla vain kerran tai pari viikossa. Eräs hiusalan asiantuntija kuitenkin uskoo, että sekin on liian paljon. 

Australialainen kampaaja Michelle Dennis yllätti monet someseuraajansa paljastamalla, että hän saattaa pestä hiuksensa vain kerran kahdessa kuukaudessa.

Näin pidennät hiusten pesuväliä

Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

TikTok-videollaan Michelle – jonka sivujakauksella oleva kampaus ei näytä alkuunkaan likaiselta – kertoo, että hiusten liiallinen peseminen voi sekä tehdä tukasta rasvaisen näköisen että kuivattaa hiusten latvoja. Jos hiusten pesuväliä haluaa pidentää, se kannattaa tehdä seuraavalla tavalla:

Jopa kahdeksan viikon pesuväliin yltävä kampaaja neuvoo muita aluksi lykkäämään hiusten pesua seuraavaan päivään tai sitä seuraavaan. Uutta pidempää pesuväliä noudatetaan muutaman kuukauden ajan.

Kun hiukset ovat tottuneet omaksuttuun tapaan, lisätään pesukertojen väliin vielä yksi päivä. Hiukset pestään uudella rytmillä vähintään puolen vuoden ajan.

Välipäiviä shampoopesuun lisätään hiljalleen ajan mittaan. Hiusten annetaan tottua pesuväliin aina ennen uuden välipäivän lisäämistä.

Prosessi on pitkä ja voi viedä kuukausia tai jopa vuosia. Kärsivällisyys ja sinnikkyys ovat avainasemassa pesuvälin pidentämisessä, Michelle muistuttaa.

Neljä naista kokeili pidentää hiusten pesuväliä. Katso videolta, miltä hius näyttää yhden, kahden tai neljän viikon pesemättömyyden jälkeen!

Neljä naista lopetti hiusten pesemisen – tällainen oli lopputulos 1:12

Lue myös:

    Uusimmat