Sara ihmettelee, miksi niin moni mies on surkea aviomies: "Mikä hitto on vialla niissä miehissä, jotka eivät viitsi nähdä edes minimivaivaa?"

Sara Farrell Baker ihmettelee, miksi aviomiehet eivät viitsi panna tikkua ristiin vaimonsa vuoksi. – Mikä hitto on vialla niissä miehissä, jotka eivät viitsi nähdä edes sitä minimivaivaa, jonka hyvänä aviomiehenä oleminen vaatisi, Sara ihmettelee.

Video: Onko ongelma avioliitossa vai itsessä? Nämä syyt ajavat eroon.

Sara Farrell Baker kiittää aviomiestään arjessa usein ja monenlaisista asioista. Sara on onnellinen oman miehensä ihanuudesta, kun hän saa ystävältään viestejä näiden avio-ongelmista.

"Haluan kysyä, mikä hitto on vialla näissä miehissä..."

Saran ystävät kertovat, etteivät esimerkiksi voi tavata, koska "mies ei ole koskaan ollut yksin lasten kanssa" tai että aviomies mököttää, koska ”ruoka ei ollutkaan kotona valmiina”.

– Poistun heti tällaisista keskusteluista ja kiitän heti miestäni siitä, ettei hän ole täydellinen k*sipää. Ja joka kerta mieheni ihmettelee ajatusta, että ainoa asia, joka hänen täytyy tehdä ollakseen hyvä aviomies, on se, että hän ei toimi kuten kammottava aviomies, Sara kuvailee Scary Mommy -sivustolla.

– En halua kiillottaa omaa kilpeäni siksi, että minulla on mahtava aviomies. Haluan kysyä, mikä hitto on vialla niissä miehissä, jotka eivät viitsi nähdä edes sitä minimivaivaa, jonka hyvänä aviomiehenä oleminen vaatisi? Ei ole vaikeaa olla olematta p*ska aviomies, koska on vain kaksi asiaa, joita sen tekeminen oikein vaatii.

Saran listalla hyvän aviomiehen vaatimukset ovat seuraavat:

1. Ole mukava

2. Ole huomioonottava.

– Siihen lista loppuu. Kaksi asiaa. Sinun työhösi kuuluu kaksi asiaa. Ja jos nuo kaksi asiaa vaikuttavat olevan ulottumattomissasi, ole hyvä ja katso pitkään ja hartaasti peiliin ja kerro samalla heijastuksellesi, että lakkaa olemasta niin järkyttävä typerys ja ala käyttäytyä kuin aikuinen.

"Sinulla on kaksi silmämunaa ja aivot, olet täysin kykenevä katsomaan ympärillesi..."

Naisen mukaan avioliitto vaatii vastuiden jakamista tavalla, joka kullekin parille parhaiten sopii.

Yhteiseloa ei sen sijaan paranna valittelu siitä, että vaimo ei olekaan tehnyt ruokaa valmiiksi. Sara kehottaa miehiä valittelun sijaan kysymään, miten he voisivat auttaa.

– Tai, vielä parempaa olisi, jos et kysy. Sinulla on kaksi silmämunaa ja aivot, joten olet täysin kykenevä katsomaan ympärillesi, arvioimaan tilanteen edessäsi ja auttamaan. Tyhjä pöytä? Ota astioita ja ala kattaa. Porkkanoita, veitsi ja leikkuulauta ovat keittiötasolla? Ala pilkkoa, Sara neuvoo.

– Jos olet aviomies ja isä, joka vain leijailee läpi elämänsä, se onnistuu todennäköisesti siksi, että vaimosi rutiininomaisesti putsaa tien edessäsi ja tekee sen omalla kustannuksellaan.

Valittaako vaimosi, ettei hänellä "koskaan ole aikaa"?

Saran mukaan mies on huono aviomies, jos vaimo esimerkiksi joutuu valittamaan, ettei koskaan ehdi edes suihkuun.

– Jos et ole niin mukava, että kuorisit takamuksesi irti sohvasta ja vahtisit omia hiton lapsiasi, jotta vaimosi voi mennä oikeaan suihkuun, joka ei vaadi sitä, että hän vääntää suihkupään täysille ja toivoo, että se suihkuttaa irti neljän päivän saastan, olet huono hommassasi, nainen sanoo.

– Jos koet tarvetta korottaa itsesi vaimosi yläpuolelle vähättelemällä hänen työtään ja vaivannäköään, kyseenalaistamalla, mitä hän edes tekee päivisin, etkä viitsi tarjota hänelle edes muutamaa grammaa myötätuntoa, olet huono hommassasi.

"Tee työsi, hitto vie"

Saran mukaan avomies välttää huonon miehen leiman, jos hän osaa ajatella edes yhden ihmisen tarpeita – siis vaimonsa.

– Jos et jaksa olla mukava ja ottaa häntä huomioon, olet parhaimmillasikin vain yksi lisälapsi huollettavaksi, ja pahimmassa tapauksessa annat pois puolet omaisuudestasi avioerosovittelussa, koska vaimosi ansaitsee parempaa. Joten tee työsi, hitto vie.

Aiemmin Sara on kirjoittanut muun muassa syyn sille, ettei halua iltaisin seksiä.

Lue myös:

    Uusimmat