Eronneet miehet kertovat hetkestä, jolloin ymmärsivät avioliittonsa olevan ohi: "Poikani mainitsi äidin uuden ystävän"

3:00

Huffington Postin haastattelemat miehet paljastavat, milloin ymmärsivät liittonsa olevan ohi.

Yllä olevalla videolla pohditaan hyviä syitä avioeroon.

Avioliitot eivät yleensä kaadu yhdessä yössä, vaan lopulliseen katkeamispisteeseen voi mennä vuosia tai jopa vuosikymmeniä.

Huffington Post -sivusto kyseli eronneilta miehiltä, millainen oli hetki, jolloin he tajusivat, että avioliitto todella oli ohi.

1. Kun poikani mainitsi "äidin uuden ystävän"

Matthew kokee, että hänen olisi pitänyt tietää avioliiton todellisesta tilasta jo silloin, kun vaimo sanoi päivällisellä, ettei tiennyt, rakastaako miestään enää. Oli myös muita hetkiä, jotka viestivät avioeron vääjäämättömyydestä.

– Minun olisi pitänyt tietää se silloin, kun olimme nukkuneet 1,5 vuotta eri makuuhuoneissa. Minun olisi pitänyt tietää se, kun hän lakkasi osoittamasta minkäänlaisia positiivisia tai negatiivisia tunteita minua kohtaan. Minun olisi pitänyt tietää se, kun vietin lomaviikonlopun nuoren poikamme kanssa autoreissulla, jonne hän kieltäytyi lähtemästä. Minun olisi pitänyt tietää, kun näin hänen vihkisormuksensa puuttuvan, kun tulimme kotiin tuolta reissulta. Minun olisi pitänyt tietää, kun hän muutti pois seuraavana päivänä, ajaen pois pieni poikamme takapenkillä. Mutta en tiennyt. Toivoin edelleen, Matthew kertoo.

Kaksi viikkoa myöhemmin parin poika mainitsi isälleen viattomasti koiran ja pienet tytöt, joiden kanssa oli leikkinyt.

– He olivat "äidin uuden ystävän".

Matthew kertoo kysyneensä pojaltaan, olivatko he olleet yökylässä äidin ystävän luona. Vastaus oli musertava: kyllä.

– En koskaan tiennyt, että yhden sanan vastaus lapselta voisi olla niin vaarallinen ja elämää muuttava. Ajattelin, että saattaisin kuolla, juuri silloin. Silloin minä tiesin.

2. Kun hän sanoi 'vihaan sinua' ja tarkoitti sitä

Bill puolestaan kuvaa polkua kohti avioeroa kuin ketjureaktioksi erilaisia tapahtumia. Yksi oli kuitenki sellainen, josta ei ollut enää paluuta.

– Ex-vaimoni teki riitelystä olympialajin. Yhden riidan aikana, aiheesta, jota en edes muista, hän katsoi minua kasvot punaisena ja huusi: "Minä vihaan sinua", ja tiesin, että hän tarkoitti sitä. Siitä sanasta ei ollut paluuta.

3. Kun ymmärsin, että vierashuoneessa nukkuminen oli parempaa kuin nukkuminen vaimoni vieressä

Adam kertoo sairastuneensa yhtenä talvena ja majoittui vierashuoneeseen, jottei tartuttaisi vaimoaan. Parannuttuaan hän kuitenkin huomasi, että nukkui mieluummin vierashuoneessa kuin puolisonsa vieressä.

– Uskon vahvasti siihen tosiasiaan, että suurin osa ihmisistä nukkuu paremmin yksin, mutta se kyllä luo pientä eroa parin välille. Sitten aloin huomata muita eroavaisuuksia ja muutoksia meissä yksilöinä ja avioliitossamme. Jos kuitenkin pitäisi osoittaa yksi hetki, se oli se hetki, kun laitoin itseni karanteeniin avioliitoltamme. Selvisimme molemmat ja voimme hyvin: avioliittomme ei kuitenkaan pysynyt karanteenissa, eikä selvinnyt.

4. Kun en välittänyt tarpeeksi yrittääkseni enää

Derick kertoo, että avioeroon johtaneet viikot olivat jännittyneempiä ja turhauttavampia kuin aiemmat kerrat, jolloin hän oli tapellut vaimonsa kanssa.

– Kun katson nyt taaksepäin, ymmärrän, että olin jo luovuttanut. En enää yrittänyt. 

Derick huomasi, että aiemmin he olivat yrittäneet voittaa esteet yhdessä, mutta nyt he taistelivat yksilöinä.

– Oivallus iski minuun lujaa sinä iltana, kun makasin sängyssäni vain muutamaa tuntia sen jälkeen, kun hän oli pyytänyt taukoa suhteestamme. Siihen mennessä, kun hän paljasti haluavansa avioeron, vain puolitoista päivää myöhemmin, olin jo tajunnut, että tämä oli tässä, olimme loppu. Minä olin loppu. Se sattui, mutten enää välittänyt.

5. Kun ymmärsin, ettemme edes tapelleet, välttelimme vain toisiamme

Geraldin mukaan hänen avioliittonsa loppuun johti sarja tapahtumia ja päätöksiä. Pari lakkasi pitelemästä toisiaan kädestä kiinni julkisilla paikoilla. Myös treffi-illat unohtuivat. Kumpikin alkoi uskoutua muille kuin omalle puolisolle, ja kummastakin tuntui, että toinen oli oman onnellisuuden este sen edistäjän sijaan.

– Toisin kuin monet parit, me emme ikinä tapelleet. Me vain vähitellen opimme välttelemään toisiamme, ja pikkuhiljaa se johti päätökseen lopettaa se. Kun vihdoin näin merkit oikeasti ja ymmärsin, mitä ne tarkoittivat, tuntui kuin olisi ollut jo liian myöhäistä.

Myös ongelmilla makuuhuoneen puolella voi olla vakavia seurauksia – lue: Eronneet paljastavat: Nämä seksiongelmat kaatoivat liittomme

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja