Mainos

Sanna halusi auttaa syöpäsairaita lapsia – lahjoitti hiuksensa hyväntekeväisyyteen

Turkulainen Sanna Vasara leikkasi hiuksensa ja lahjoitti ne yhdistykselle, joka valmistaa peruukkeja syöpäsairaille lapsille. 

Syöpä on aihe, joka herättää Sanna Vasarassa voimakkaita tunteita; pelkoa, surua ja suurta ahdistusta. Syöpä on naisen mukaan asia, jota hän ei koskaan ole oppinut käsittelemään. Myös lähipiirin syöpätapaukset ovat lisänneet pelkoa sairautta kohtaan.

– Kaksi isovanhempaa on menehtynyt syöpään, setämme kuoli juuri keuhkosyöpään, isosiskomme kävi läpi kuusi leikkausta aivokasvaimen takia ja anoppini kuoli viime jouluna haimasyöpään, Vasara kertoo.

Alkuviikosta nainen teki kuitenkin päätöksen, että hän haluaisi auttaa.

Päätös hiusten lahjoittamisesta syntyi nopeasti

Alkuviikosta Vasara päätyi lukemaan keskustelua parantumattomasta lasten syöpäsairaudesta, vaikka tähän asti hän oli lähinnä ohittanut sosiaalisessa mediassa pyörivät jutut. 

– Itkusta ei tullut tunteihin loppua. Hiivin makuuhuoneesta olohuoneen sohvalle, etten herättäisi miestäni tai lapsiani. Huusin itkiessäni tyynyä vasten tuntien hirmuista vihaa syöpää kohtaan, Vasara kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kuvat syöpäsairaista lapsista jäivät pyörimään naisen mieleen ja olo oli ahdistunut.

– Sitten vastaani tuli aihe hiusten lahjoituksesta, josta luin enemmän. Sillä hetkellä päätin, että aamulla leikkaan hiukseni pois ja lahjoitan ne jonnekin, missä niille on tärkeämpi ja suurempi tarve, nainen kertoo.

Näin Vasara myös teki, ja ryhtyi tekemään tutkimusta yhdistyksistä, johon hän voisi hiuksensa lahjoittaa.

Hyvää palautetta alkujärkytyksen jälkeen

Kun Suomesta ei yhdistystä löytynyt, nainen lahjoitti hiuksensa Britannialaiselle Little Princess Trust -yhdistykselle. Kyseinen yhdistys valmistaa ja lahjoittaa peruukkeja lapsille, joiden hiukset ovat lähteneet syöpähoitojen tai muun sairauden seurauksena.

Lahjoituksesta Facebookin Mutsit Vs Faijat -ryhmässä kertonut Vasara kertoo saaneensa sosiaalisen median kautta paljon arvostusta ja kiitosta, vaikka negatiivistakin palautetta on tullut.

– Olin äärettömän onnellinen siitä, että sain auttaa. Halusin jakaa asian, jos joku haluaisi toimia samalla tavalla. 

Osa ihmisistä on hämmentynyt Vasaran uuden hiustyylin nähtyään, mutta alkujärkytyksen jälkeen nainen kertoo ihmisten ottaneen asian todella hyvin vastaan. 

***

25:57


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.