Lumileopardi sairastui koronaan San Diegon eläintarhassa – sopivaa rokotetta etsitään ja testataan eläimiin

San Diegon eläintarhassa rokottamaton lumileopardi on saanut koronaviruksen.

Eläintarhan hoitajat huomasivat, että yhdeksän vuoden ikäisellä lumileopardilla Ramililla oli torstaina yskä ja vuotava nenä. Myöhemmin kaksi erillistä testiä ulosteesta vahvistivat lumileopardilla olevan koronavirus, eläintarha kertoi perjantaina antamassaan lausunnossa.

Asiasta kertoo The Guardian.

Ramilillä ei ole ollut muita oireita, eläintarha sanoi, mutta koska lumileopardi jakaa suojan naaraspuolisen lumileopardin ja kahden amurileopardin kanssa, henkilökunta olettaa niiden olevan altistuneet. Tämän seurauksena eläimet asetettiin karanteeniin ja niiden näyttely suljettiin.

Eläintarhan mukaan on vielä epäselvää, miten koronavirus tarttui Ramiliin.

Sopivaa rokotetta etsitään

Tammikuussa kahdeksan gorillaa eläintarhan safaripuistossa sai koronatartunnan. Virus tarttui oireettomasta eläimestä, joka kantoi virusta.

Sittemmin toipuneesta gorillajoukosta tuli ensimmäinen tunnettu esimerkki virukseen sairastuneista apinoista.

Tapaus sai eläintarhan pyytämään kokeellista koronavirusrokotetta eläimille hätäkäyttöön. Aikaisemmin Pfizeriin kuuluneen eläinterveysyrityksen Zoetiksen rokote annettiin lajeille, jotka voivat saada viruksen, mukaan lukien useille kädellisille lajeille ja isoille kissoille.

Gorilla Ramilia ei kuitenkaan ollut rokotettu ennen infektiota.

Henkilökuntaa ei pakoteta rokotuksiin, mutta rokottamattomien työntekijöiden on käytettävä koko ajan kasvomaskeja, eläintarha sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat