Samsung Galaxy S10 -huhut jatkuvat: kolme kameraa takana ja huippumallissa kaksi myös edessä

Huhut Samsungin seuraavista huippupuhelimista, alkuvuodesta odotettavista Galaxy S10 -sarjalaisista, jatkuvat jälleen uusilla tiedonmurusilla.

Samsungilta odotetaan ensi vuonna kolmea Galaxy S10 -uutuutta. Nykyisten 5,8 tuuman Galaxy S9:n ja 6,2 tuuman S9+:n seuraajiksi tulossa olisivat 6,1 ja 6,4 tuuman näytöillä varustetut Galaxy S10 -huippupuhelimet, minkä lisäksi Samsung esittelisi myös hieman edullisemman ja teknisesti vaatimattomman Galaxy S10 -version 5,8 tuuman näytöllä.

Nyt uutena tietona korealainen ETNews raportoi, että Galaxy S10 -huippumalli 6,4 tuuman näytöllä tulisi sisältämään yhteensä viisi kameraa – kolme takana ja kaksi edessä. 6,1 tuuman malliinkin odotetaan taakse kolmoiskameraa, mutta etukameroita siinä olisi vain yksi. 5,8 tuuman malli puolestaan tulisi kahdella takakameralla ja yhdellä etukameralla.

Myös Samsungin kolmoiskameratoteutuksesta on jo kuultu keskeisiä tietoja. Esimerkiksi Techno Buffalo -sivuston raportin mukaan kamerajärjestelmä voisi koostua 12 megapikselin tavanomaisesta laajakulmalinssisestä pääkamerasta (78 asteen kuvakulma), 16 megapikselin superlaajakulmakamerasta (123 astetta) sekä 13 megapikselin telekamerasta (45 astetta). Mukana olisi siis sekä optista zoomia telekameran voimin että mahdollisuus laajempiin otoksiin superlaajakulmalla.

Lisäksi pääkamera olisi Galaxy S9 ja Note9 -puhelinten tavoin varustettu edelleen vaihtuvalla aukon koolla ja kaikki kolme kameraa olisivat myös optisesti vakautettuja.

Samsungin Galaxy S10 -puhelimiin on myös vahvasti huhuttu sormenjälkilukijoiden tuloa osaksi näyttöjä Qualcommin uudella kehittyneemmällä ultraääniteknologialla. Tältä osin huhut seilaavat kuitenkin edelleen suuntaan ja toiseen, eikä täyttä varmuutta ratkaisusta vielä ole. Samsungin on kerrottu testanneen Galaxy S10 -prototyyppejä edelleen myös takaa löytyvillä sormenjälkilukijoilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja