Saksan jalkapallosankari Gerhard Strack on kuollut

Saksan jalkapallomaajoukkueen vuoden 1984 EM-lopputurnaukseen pelastanut Gerhard Strack on kuollut 64-vuotiaana sydänkohtaukseen, uutisoi Süddeutsche Zeitung.

Saksa tarvitsi marraskuussa 1983 Saarbrückenissä pelatussa viimeisessä EM-karsintaottelussa kotivoiton Albaniasta lopputurnauspaikan hankkimiseen, mutta vielä kymmenen minuuttia ennen peliajan täyttymistä tilanne oli 1–1. Kokoonpanon suuret tähdet olivat Lothar Matthäus, Pierre Littbarski, Karl-Heinz Rummenigge ja Rudi Völler, mutta Saksan pelasti Strack, joka pukkasi 80. minuutilla 2–1-ratkaisumaalin.

Se oli Strackin uran kymmenes ja viimeinen maaottelu. EM-lopputurnauksen alla hän loukkaantui eikä saanut kisoissa minuuttiakaan peliaikaa.

Kerpenissä varttunut Strack kuuluu 1. FC Kölnin seuralegendoihin 13 kaudellaan ja 261 pääsarjaottelullaan. Hän voitti Kölnin riveissä Saksan cupin 1977 ja 1983 sekä oli mukana sekä Saksan mestaruuden että cupin kaapanneessa joukkueessa 1978.

Kölnin mestaruus ratkesi 22. huhtikuuta 1978, jota pidetään Saksan pääsarjahistorian kyseenalaisimpana ottelukierroksena. 

Köln ja Mönchengladbach olivat tasapisteissä sarjan kärjessä, mutta Kölnin maaliero oli kymmenen osumaa parempi. Mestaruudessa kiinni ollut Köln kohtasi St. Paulin ja Mönchengladbach Dortmundin.

Mönchengladbach pommitti 12–0-voiton Dortmundista, mutta Köln piti sarjan kärkipaikan, koska löylytti St. Paulin 5–0. 

Strack siirtyi 1985 Kölnistä kahdeksi kaudeksi FC Baseliin. Hän pelasi uransa viimeiset pelit Fortuna Düsseldorfin paidassa kakkosliigassa kaudella 1987–1988.

Lue myös:

    Uusimmat