Mainos

Saksalaisten premium-autojen myynti syöksyy – yksi puolustaa asemiaan muita paremmin

4:00
Audi e-tron tarjoaa futuristista minimalismia.

Alamäki on jyrkkä niin Audilla kuin BMW:lläkin. Mercedes-Benz sen sijaan on pitänyt pintansa paremmin.

Audin ja BMW:n myynti on tänä vuonna takunnut pahasti Suomessa. Tammi-syyskuussa Audeja on ensirekisteröity lähes 35 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. BMW:lle miinusta on kertynyt yli 26 prosenttia.

Audi ja BMW ovat Suomessa nyt yhtä suuria: Audin markkinaosuus on pudonnut 4,4 prosentista 3,2:een, BMW:n 3,9 prosentista 3,2:een.

Automäärissäkin menetykset ovat mittavia. Siinä missä viime vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana Audeja päätyi kilpien väliin 4 289 kappaletta, on niitä tänä vuonna rekisteröity vasta 2 795 kappaletta, lähes 1 500 vähemmän. BMW:llä vastaavat luvut ovat 3 727 ja 2 740, pudotusta siis lähes tuhat autoa.

– Taustalla on viime vuoden viimeisellä kvartaalilla WLTP:stä aiheutunut suppeampi mallistotarjonta, jolloin vain noin 20 prosenttia mallistosta oli myynnissä, selvittää tilannetta Audin osalta Keskon K-Autoon kuuluvan Audi Finlandin viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen.

– Tänä vuonna Audin mallisto uusiutuu kovaa vauhtia ja osalla Suomen myydyimmistä malleista ei ole ollut hintoja. Esimerkiksi Suomessa myydyimmän Audin, A4:n, koko mallisto uusiutui vasta, ja sen sekä A4 allroadin, A6 allroadin ja Q5 TFSI e -ladattavan hybridin myynti on vasta alkanut.

Karjalaisen mukaan Audin mallisto alkaa nyt kuitenkin olla normaalissa tilassa sekä mallien että hintojenkin suhteen.

– Tämä tulee näkymään sitten luonnollisesti rekisteröinneissä loppuvuonna ja ensi vuoden alussa.

BMW:lläkin malliston uusiutuminen lienee ainakin yksi syistä. Suomessa suositun 3-sarjalaisen uusi sukupolvi on lanseerattu tänä vuonna.

Saksalaiskolmikosta Mercedes-Benzin vuosi on rekisteröintitilaston valossa mennyt kohtuullisen hyvin. Sillekin miinusta on tullut 1,5 prosenttia, mutta kutistuvilla automarkkinoilla merkin markkinaosuus on kasvanut 4,8:sta 5,3:een tammi-syyskuussa ja autoja on rekisteröity yli 4 500.

Myös käytettyjen autojen tuonnin lisääntyminen on voinut syödä uusien saksalaismerkkien suosiota. Tavallisesti Ruotsista tai Saksasta tuodaan premium-auto, ja aiempaa useammin vähän käytettynä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja