Mainos

Ministerin ehdotus: Uusien polttomoottoriautojen ostaminen kiellettävä Saksassa vuodesta 2030 alkaen

Saksa pyrkii vähentämään radikaalisti liikennepäästöjään. Saksalainen valtiosihteeri ehdottaa, että  polttomoottoriautojen rekisteröinti tulisi kieltää vuodesta 2030 alkaen.

Valtiosihteeri Rainer Baaken ehdotuksen mukaan vuodesta 2030 alkaen Saksassa sallittaisiin vain päästöttömien sähköautojen rekisteröinti. Säädöksen odotetaan vähentävän huomattavasti liikenteen hiilidioksidipäästöjä.

Tämä on tarpeen, sillä Saksa on jäljessä päästötavoitteestaan etenkin liikennepäästöjen osalta, jotka muodostavat viidenneksen koko maan hiilidioksidipäästöistä. Saksa ei ole onnistunut vähentämään liikennepäästöjään vuoden 1990 tasolta.

Saksalaisia kannustetaan sähköautojen hankintaan myös 4 000 euron suuruisella alennuksella, joka myönnetään uuden sähköauton ostajalle.

Myös Norjassa, Alankomaissa ja Intiassa on tehty suunnitelmia autoliikenteen sähköistämisen edistämiseksi. Norjassa ja Alankomaissa on kaavailtu polttoainevetoisten autojen rekisteröinnin kieltämistä vuoden 2025 jälkeen, mutta virallisia päätöksiä ei ole tehty.

Saksalaisten 45 miljoonasta autosta 150 000 on hybridejä ja vain 25 000 sähköautoja.

Vaikka uusien polttomoottoriautojen rekisteröinti loppuisi vuonna 2030, koko autokannan sähköistyminen vie todennäköisesti muutaman vuosikymmenen.

Lähteet: Electrek, Autonews

Uutista muokattu 16. kesäkuuta kello 9.35. Tiedot tarkentuivat siten, että kyseessä on ehdotus, ei vahvistettu lakimuutos.

1:24

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.