Saako miehelle suuttua poikien bilereissusta? Naiset vastaavat

Millaiset miesten kesken järjestetyt reissut ovat naisten mielestä sallittuja? MTV Lifestyle otti selvää.

"Mieheni kertoi yllättäen suunnitelmistaan lähteä poikaporukalla Thaimaahan lomamatkalle. Minun on ollut vaikea hyväksyä jo risteilyt Ruotsiin ja Viroon sekä jalkapalloreissut Eurooppaan, mutta tämä alkaa minusta mennä jo liian pitkälle! Olen tietysti vähän mustasukkainen ja poikaporukassahan tunnetusti voi tapahtua mitä vain, mutta missä teidän mielestänne kulkee raja näiden kaveriporukoiden reissujen kohdalla? Onko minulla oikeus olla vihainen?", nimimerkki Ymmällään ja vihainen kyselee.

Näin MTV Lifestylen haastattelema naispaneeli vastasi:

"On oikeus olla vihainen. Toisen kaveriporukalla järjestämä Thaimaan-matka ei saisi parisuhteessa tulla yllättäen. Ikävää kuulla, että suunnitelmat on jo tehty ja sinun osasi on vain hyväksyä ne. Itse ainakin antaisin aika tiukkasanaista palautetta asiasta.

Thaimaan-matkassa poikaporukalla sinänsä ei ole mitään pahaa, kunhan siitä olisi sovittu.

Tasapuolisuuden nimissä ehdottaisin tekemään omalla kaveriporukalla / parhaan kaverin kanssa tms. kunnon reissun."
Nainen, 31, naimisissa

"Rajan vetäminen kaveriporukoiden reissuihin tuntuu jotenkin turhalta. Onko poikaporukasta kaikki sinkkuja? Miksi vain sinkut saisivat lähteä porukalla Thaimaahan? En koe, että parisuhteen takia minun taikka kumppanini tulisi rajoittaa elämää sen kummemmin. Uskon, että liika rajoittaminen ja kyttääminen johtaa pahimmassa tapauksessa vain siihen, että toinen ahdistuu ja alkaa vain helpommin etsimään parempaa. Jos epäilet häntä tarpeeksi, niin ei ole ihme vaikka hän alkaisi epäillä itseäänkin. Välillä on myös hyvä ajatella asioita toiselta kantilta: miltä sinusta itsestäsi tuntuisi jos miehesi ei hyväksyisi sitä, että haluaisit lähteä tyttöporukalla matkalle?

Tunnen kuitenkin paljon ihmisiä, ketkä reagoisivat varmasti aivan samoin. Mielipiteitä on monia ja pienen mustasukkaisuuden sanotaan usein olevan hyvästä. Ja totta kai joissain tilanteissa on minun mielestäni oikeus sanoa ei. Jos miesystäväni soittaisi humalassa kaupungilta ja kertoisi jäävänsä vaikkapa ex-tyttöystävänsä luokse yöksi niin ei se olisi minulle todellakaan ok. Tuollaisesta ulkomaanmatkasta koittaisin kuitenkin olla vain onnellinen, että pääsevätpähän pojat rentoutumaan. Itselleni olisi psyykkisesti aivan liian kuormittavaa elää suhteessa, jossa tarvitsisi pelätä miehen uskollisuutta."
– Nainen, 22, parisuhteessa

"On tietenkin oikeus olla vihainen. Ensinnäkään parisuhteessa asiat eivät ole ilmoitusluontoisia, vaan kumppanin mielipidettäkin täytyisi kuunnella. Toisekseen poikaporukassa Thaimaahan? Eikö se ole joku kansainvälinen koodilause sille, että ryypätään ja petetään ja tuodaan tuliaisiksi kasa tauteja? Mielikuvat poikienreissuista ovat niin vahvat, että vaikka mieheesi todellisuudessa voisikin luottaa, on ymmärrettävää, jos olet epävarma. Tällaisissa tilanteissa mieheltä voi kysyä, onko puolestaan ok, että sinä lähdet tyttöporukassa Ibizalle kreisibailaamaan. Ja jos on, niin sitten myös lähdet. Harmi vain, että usein nimenomaan naiset ovat täysin ovimattoja näissä jutuissa ja miehet tekevät, mitä lystäävät. Jos miehesi todella aikoo lähteä vastustuksestasi huolimatta, taantuisin hieman lapselliseksi sinun sijassasi enkä vastaisi hänen viesteihinsä (jos niitä edes tulee) koko aikana. Miettikööt siellä Thaimaassa, mitä sinä puuhaat koti-Suomessa."
Nainen, 28, sinkku

"Anna mennä, mutta yhdellä ehdolla, sinäkin saat lähteä vastaavalle reissulle tyttökavereidesi kanssa. Parisuhde on kompromisseja mutta sen pitää olla myös tasapuolinen ja tasa-arvoinen. Et voi kieltää miestäsi menemästä, siitä se soppa vasta syntyisi, ketään ei voi omistaa. Mutta hänen tulee myös ottaa sinun tunteet huomioon. Pidä siis puolesi, avaa suusi, ei mies voi tietää, että asia pännii sinua jos et sano sitä. Voithan myös kysyä mieheltäsi, miltä hänestä tuntuisi, jos sinä ravaisit tyttöjenreissuilla alvariinsa. Joskus pieni ero puolisosta tekee kuitenkin ihan hyvää, oma kulta näyttää taas kiinnostavalta kun on vähän ikävöinyt. Eli lähtekää omille reissuillenne, ei parisuhde siihen kaadu."
– Nainen, 34, naimisissa


"Mielestäni tilanteessa saa olla vihainen, ainakin itse olisin. Harvalla on aikaa tai rahaa reissata paljon. Jos kerran vuodessa haluaa lähteä pidemmälle reissulle, pitäisi tämä tehdä mieluummin puolison kanssa kuin kavereiden kanssa. Totta kai miehen pitäisi saada viettää aikaa ja reissata myös välillä kavereiden kanssa, mutta jos mies tekee jo säännöllisesti pieniä reissuja poikien kanssa, pitäisi näiden reissujen mielestäni riittää."
– Nainen, 26, avoliitossa.


"Mielestäni on omituista ajatella, että "poikaporukassahan tunnetusti voi tapahtua mitä vain". Samaan tapaan voisi ajatella, että eläkeläisporukassa, naisporukassa, teiniporukassa ja ihmisporukassa voi tapahtua mitä vain. Koen myös outona sen, ettei kysyjä päästäisi miestään pois luotaan edes noin vuorokauden mittaiselle risteilylle. Miksei? Mietin, mitä kysyjälle on aiemmin tapahtunut, kun hän on näin epäileväinen?

Itse olen sitä mieltä, että kumpikin suhteen osapuoli tarvitsee oman elämän ja omat menot, eikä se tarkoita pettämistä ja villiä viinanjuontia toisen tunteista välittämättä. Tässä suhteessa luottamusta ei selkeästi ole.

Onko sinulla oikeus olla vihainen? On, ihmisellä on oikeus tunteisiinsa. Onko sinulla oikeus määrätä ja päättää, mitä toinen saa elämällään tehdä? Ei."
– Nainen, 28, sinkku


"Kyllä se raja kulkee ehdottomasti Thaimaan kohdalla myös minulla – jos en siis itse pääse matkalle mukaan. Poikienreissu Pattayalle kuulostaakin jo aivan vitsiltä! Ei yksikään mies voi tosissaan tuollaista suunnitella kuvitellen, ettei kumppaneilla ole nokan koputtamista asiaan. Itse en ole lainkaan edes mustasukkainen, mutta tuo on jo loukkaavaa.

Sinulla on todellakin oikeus olla vihainen. Itse olisin raivon partaalla."
Nainen, 25, avoliitossa


"On oikeus olla vihainen. Ruotsi ja Viro ja jalkapallomatkat voi hyvällä tahdolla rinnastaa "baari-iltaan", mutta kyllä lomamatkat on aivan eri asia. Minä suuttuisin todella paljon, mikäli minun mieheni kaiken muun edellä mainitun riekkumisen jälkeen kokisi tarvitsevansa noin suurta lomareissua ilman minua. Omat menot on omat menot, mutta jokin raja niilläkin.

Tunnen yhden entisen pariskunnan, jossa nainen sai tarpeekseen näistä miehen matkoista, ja kerran kun mies oli kaveriporukalla juuri Thaimaassa, nainen oli pakannut tavaransa ja muuttanut pois. Kertoo jotain parisuhteen tasosta. Tosin on pariskuntia, joissa tämä matkustelu on aivan ok. Miehelläsi tuntuu olevan eri käsitys kuin sinulla siitä, mikä on sopivaa matkustelua. Oletko puhunut hänen kanssaan? Että hän oikeasti tietää miltä sinusta tuntuu? Jos hän tietää ja silti menee, mieti mitä sinä saat suhteelta. Minä en tuohon suostuisi, mutta se olen minä. Enkä olisi parisuhteessa sellaisen kanssa, jos meillä olisi kovin erilainen käsitys omista menoista."
Nainen, 37, naimisissa


"Minun mieheni käy kaveriporukalla reissaamassa ulkomailla, minä käyn kaveriporukalla reissaamassa ulkomailla. Jos tuosta pitää olla vihainen on suhteessa ja luottamuksessa jotain pielessä. Tai sitten avoimessa mielessä."
– Nainen, avioliitossa, 28


"Jos sinulla ei ole todisteita siitä, että miehesi on käyttäytynyt sopimattomasti matkoilla, niin et oikein voi olla vihainen hänelle tyhjästä. Kai jokaisella on oikeus lähteä matkalle kaverien kanssa, vaikka olisikin parisuhteessa.

On sitä paitsi turhaa olla vihainen, koska et kuitenkaan voi loppupeleissä estää miestäsi lähtemästä. Voit sanoa hänelle rauhallisesti, että ihmettelet reissujen tarkoitusta ja että niistä tulee sinulle epämukava olo. Jos miehesi väheksyy tunteitasi ja ohittaa ne olankohautuksella, kertoo se jotain hänen arvostuksestaan sinua kohtaan. Luultavasti hän kuitenkin reagoi ihan positiivisesti, ja kertoo sinulle, että haluaa vain juoda kaljaa biitsillä kavereiden kanssa.

Jos kuitenkin koet turhautumista matkasta keskustelusta huolimatta, niin voithan vastaiskuksi varata itse tyttökavereiden kesken matkan etelän lämpöön. Ehkä miehesi jossain kohtaa herää ajattelemaan, että voisitte ensi kerralla mennä kahdestaan matkalle."
Nainen, 23, parisuhteessa

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat