S-ryhmän henkilökunnan kasvomaskikieltoon liittyvässä kohussa käänne: Nyt omat maskit sallitaankin

Miten maskia käytetään, kuinka kauan sitä voi pitää ja miten sitä kuljetetaan? Tässä vastaukset polttaviin kysymyksiin 6:58
Miten maskia käytetään, kuinka kauan sitä voi pitää ja miten sitä kuljetetaan? Tässä vastaukset polttaviin kysymyksiin

S-ryhmän ohjeistus, jonka mukaan henkilökunta ei saa käyttää kasvomaskeja töissä, on ehtinyt aiheuttaa viikonlopun aikana kohua sosiaalisessa mediassa. Kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin totesi, ettei työnantaja voi yksipuolisesti kieltää maskin käyttöä.

S-ryhmä oli perustellut henkilökuntaa koskevaa kasvomaskikieltoa sillä, että kaupassa ihmisten välillä ei käytännössä  synny maskia vaativia pitkäkestoisia lähikontakteja.

Nyt S-ryhmä kertoo kuitenkin "selkiyttävänsä" ohjeistusta. Tiedotteen mukaan S-ryhmän henkilökunnan omat maskit sallitaan vapaaehtoisena lisänä muiden turvatoimien rinnalla. 

– Koska maskien käyttö on yhteiskunnassa muutenkin lisääntymään päin, eikä maskeista ole samanlaista saatavuuspulaa kuin aiemmin, olemme päättäneet selkeyttää linjaustamme ja sallia työntekijöiden omien maskien käytön työaikana niille, jotka niitä haluavat käyttää, S-ryhmän riskienhallintapäällikkö Mikko Koskinen kertoo.

Koskisen mukaan S-ryhmän suojaamistoimet ovat kuitenkin olleet jo entuudestaan tehokkaita, eikä ryhmän tiedossa ole yhtään henkilökunnan koronatapausta, jonka alkulähteenä olisi toiminut työympäristö. 

Tiedotteen mukaan S-ryhmä tukee työntekijöiden maskihankintoja ylimääräisellä henkilöstöedulla, joka annetaan S-ryhmän normaalin  käyttötavaroiden henkilöstöedun päälle.

Lue myös:

    Uusimmat