Ruotsista huimaa suitsutusta uransa päättäneelle suomalaislegendalle: "Kaikkien aikojen paras, lajilähettiläs numero yksi"

Salibandylegenda Mika Kohonen päättää huiman uransa – näin maailmanmestari perustelee päätöstään:"Kroppa on rikki monesta kohtaa" 3:37
Salibandylegenda Mika Kohonen kertoi uransa lopettamisesta MTV Urheilulle.

Uransa lopettanut Mika Kohonen, 43, on Ruotsissa vähintään yhtä arvostettu kuin Suomessa. 

Kohonen yritti jatkaa vielä pelejään, mutta kroppa ei enää kestänyt. Hän olisi halunnut pelata vielä yhdet MM-kisat kotimaassa, mutta korona venytti kisojen järjestämistä. 

Iso ruotsalaislehti Expressen teki laajan artikkelin yli 20 vuotta huipulla pelanneesta Kohosesta. Häntä kuvaillaan kaikkien aikojen parhaaksi salibandynpelaajaksi ja lajilähettilääksi. 

– Kentällä hänellä oli ainutlaatuinen kyky hallita ja ymmärtää peliä, syöttää ja johtaa. Kentän ulkopuolella hän osoitti nöyryyttä ja ammattimaista suhtautumista urheiluun. 

Kohonen valittiin viisi kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi. Toimittaja Oskar Lund toivoi, että Kohonen nauttii, kun hän katsoo uraansa taaksepäin. 

– Ei ole ihme, jos hän jatkaa samaa tietä valmentajana. Tietotaito, yksityiskohtien ymmärrys, täydellisyyden tavoittelu ja johtajuus ovat kiistämättömiä. 




Lue myös:

    Uusimmat