Ruotsin euroviisuedustaja Loreen MTV:n erikoishaastattelussa – avautuu Suomi-suhteestaan: "Aikoinaan olin rakastunut suomalaiseen mieheen"

Loreen kertoo tulevista Euroviisuista, mitä mieltä hän on Käärijästä ja suhteestaan Suomeen – katso erikoishaastattelu tästä 11:08
Loreen kertoo muun muassa, mitä kuuluu hänen kohutulle, massiiviselle lavarakenteelleen, mikä on hänen suhteensa Suomeen ja miksi Ruotsi on niin hyvä Euroviisuissa. 

Ruotsin euroviisuedustaja Loreen kertoo MTV:n erikoishaastattelussa tuntevansa paineita viisuedustajuudesta – vaikka hän ei näe tapahtumaa ensisijaisesti kilpailuna.

Ruotsi valitsi oman euroviisuedustajansa Melodifestivalenin päätteeksi maaliskuun alussa, ja kisan selkeä voittaja oli Loreen kappaleellaan Tattoo. Loreen, eli oikealta nimeltään Lorine Zineb Nora Talhaoui, edustaa Ruotsia jo toistamiseen. Hän on voittanut Euroviisut jo kertaalleen vuonna 2012 kappaleellaan Euphoria

Loreen kertoo MTV Uutisille, ettei ole vielä aivan täysin käsittänyt sitä, että hänet on valittu edustamaan Ruotsia Euroviisuihin jo toista kertaa. Samalla hän miettii, että edellinen Euroviisujen voitto on hänelle sekä etu että taakka.

Hyötyä on erityisesti siinä, että Loreen ymmärtää kilpailun luonteen. Negatiivinen puoli saattaa taas olla siinä, että ihmisillä voi olla vanhan tottumuksen perusteella jotain tiettyjä odotuksia hänen suhteensa. 

– Tunnen oloni kuitenkin hyvin kotoisaksi näissä piireissä, tuntuu kuin olisi perheen kanssa, rehellisesti, koska olen ollut siellä aiemmin. Rakastan myös sen tunnetta, ja jos artisti tykkää siitä tunteesta, yleisö tuntee sen myös.

Loreen myöntää, että myös paineita on. Hän ei kertomansa mukaan näe Euroviisuja niinkään kilpailuna, vaan mahdollisuutena uuden luomiseen. Toisaalta tietty määrä paineita voi Loreenin mukaan vaikuttaa myös positiivisella tavalla luovuuteen, ja sitä voi myös käyttää hyvään tarkoitukseen. Voitto ei Loreenille ole Euroviisuissa pääasia.  

– Kyllä, koen paineita siitä, että pystynkö luomaan teille jotain upeaa ja hienoa.

Suomeen Loreenilla on oma, erityinen suhteensa. Hän ylistää erityisesti suomalaista metsäluontoa sekä kertoo, että hänellä on ollut henkilökohtainen linkki Suomeen. 

– Aikoinaan olin rakastunut suomalaiseen mieheen. Olen siis itseasiassa ollut paljonkin Suomessa. Rakastan Suomea, rehellisesti. 

Yllä olevalla videolla Loreenin erikoishaastattelu, jossa Ruotsin Euroviisuedustaja kertoo muun muassa, mitä kuuluu hänen kohutulle, massiiviselle lavarakenteelleen, mikä on hänen suhteensa Suomeen ja miksi Ruotsi on niin hyvä Euroviisuissa. 

Lue myös:

    Uusimmat