Ruotsin viisuedustaja Loreen MTV Uutisten haastattelussa – kommentoi, mitä mieltä on Käärijän kappaleesta

Käärijä kysyy: Mitä mieltä Vantaalla ollaan vantaalaisesta artisti Käärijästä? 2:01
Käärijä kysyy: Mitä mieltä Vantaalla ollaan vantaalaisesta artisti Käärijästä?

Ruotsin euroviisuedustaja Loreen kertoo mietteensä Käärijästä ja tämän viisubiisistä MTV Uutisten haastattelussa.

Vuoden 2023 Euroviisut potkaistaan käyntiin Ison-Britannian Liverpoolissa 9. toukokuuta. Kyseisenä päivänä käydään kilpailun ensimmäinen semifinaali, jossa esiintyy sekä Suomen edustaja Käärijä että tämän kovin kilpakumppani, Ruotsia edustava Loreen.

Tämän vuoden euroviisuista on povattu Suomi-Ruotsi-maaottelua, sillä Loreen ja Käärijä ovat molemmat vedonlyöntitilastojen kärjessä. Jo toista kertaa Ruotsin euroviisuedustajan virkaa toimittava Loreen kertoo MTV Uutisille, ettei hän ole liiemmin ajatellut koko kilpailua.

– En pysty ajattelemaan sitä. Muuten tipahtaisin lavalta tanssiessani, hän kertoo.

Laulaja sanoo ajattelevansa, ettei musiikissa voi oikein kilpailla, sillä jokaisella artistilla on oma identiteettinsä ja fiiliksensä.

– Kyse on myös musiikkimausta. Ei ole olemassa sääntöjä siitä, mikä on oikein ja mikä väärin, kun on kyse luovuudesta. Se on vain leikki. Hauska leikki, joka saa hyvälle mielelle, hän sanoo.

Loreen kertoo pitävänsä Käärijän Cha Cha Cha -euroviisukappaleesta ja kuvaa sen olevan luova. Artisti paljastaa, että Uuden Musiikin Kilpailun finaaliesitysten parissa luovana johtajana työskennellyt Fredrik "Benke" Rydman on itseasiassa hänen hyvä ystävänsä.

– Rakastan kaikkea luovaa. Kun näin [Käärijän] esityksen ajattelin, että tämä on todella luovaa ja antaa katsojalle mahdollisuuden pohtia, mitä hän haluaa esityksellään viestiä. Se tuntui aidolta. Joltain, mitä ei ole koskaan nähty aikaisemmin, ja rakastan sitä, hän sanoo.

Entä voivatko Käärijä ja tämän Cha Cha Cha -kappale olla Loreenille uhka Euroviisuissa?

– Tietysti voivat. Kilpailun näkökulmasta kaikki ovat uhkia, koska et voi ikinä tietää, mistä ihmiset pitävät. Ainoa asia, johon voit vaikuttaa on se, mitä itse luot, laulaja sanoo.

Loreen kertoi mielipiteensä Käärijän euroviisukappaleesta – toimittaja kommentoi, millainen Ruotsin viisuedustaja on 8:21

Lue myös:

    Uusimmat