Ennakkosuosikki piti pintansa – Ruotsi vei euroviisut

Ruotsin Loreen kappaleellaan Euphoria kesti ennakkosuosikin paineet hienosti ja otti Ruotsille maan historian viidennen euroviisuvoiton.

Ruotsi oli kisassa melkoisen ylivoimainen. Hieman synkilläkin sävyillä tanssimaan usuttavan kappaleen voitto oli kiistaton. Ei Euphoria Abban tasolle yllä, mutta ei näemmä tarvitsekaan.

Kansainväliset vedonlyöntitoimistot olivat tänä keväänä ennakoinneissaan harvinaisen lähellä lopputulosta. Bakussa sijoittui toiseksi Ruotsia vetolistoilla leivinuunin takaa vaaninut Venäjän mummokuoro Buranovskije Babushki. Loreen kuitenkin päihitti mummokuoron pistein 372–259.

Myös Serbialta sopi odottaa Bakussa menestystä, eikä se pettymystä tuottanutkaan. Zeljko Joksimovicin etnoballadi Nije Ljubav Stvar tuntui olevan etenkin Serbian naapurimaiden mieleen kolmannen sijan arvoisesti.

Lauantaina finaalin jälkeen kerrottiin myös viisujen semifinaalien tulokset. Suomen Pernilla kappaleellaan När jag blundar oli ensimmäisessä semifinaalissa 12:s. Kovin kauaksi jatkopaikka ei siis jäänyt, koska kummastakin semifinaalista meni kymmenen parasta loppukilpailuun.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat