Ruotsalaislegendan Henrik Lundqvistin kohtelu oli liikaa – NHL-tähti raivostui totaalisesti entiselle seuralleen

"Joko valta on vaihtunut Nashvillessa, Juuse Saros?" 4:38
Videolla NHL-maalivahtipuhetta Nashville Predatorsin torjujan Juuse Saroksen kautta.

Minnesota Wildin tähtihyökkääjä Mats Zuccarello ei ole katsonut lainkaan hyvällä sitä, miten hänen hyvää ystäväänsä Henrik Lundqvistia kohdellaan New York Rangersissa.

Zuccarello antoi palaa aiheesta norjalaisen VG-lehden haastattelussa.

– Niin epäkunnioittavaa, Zuccarello totesi.

– Kyllä, hän (Lundqvist) on kokenut ja heillä on toinen hyvä maalivahti, mutta he voisivat antaa hänen (Lundqvistin) pelata silloin, kun (Igor) Shestjorkin ei pelaa, Zuccarello jatkoi.

Norjalaishyökkääjä viittaa purkauksellaan Rangersin nykyiseen maalivahtitilanteeseen. Se, jos joku, on saanut melkoisia vivahteita viime aikoina.

Kolmikosta Lundqvist, 38, on ollut Rangersin ykkösmaalivahti viimeisten kymmenen kauden ajan. Hän ja venäläisvahti Alexandar Georgiev ehtivät toimia kaksikkona, ennen kuin toinen venäläistorjuja Igor Shestjorkin saapui New Yorkiin. 

Shestjorkinin piti pelata tällä kaudella AHL:ssä, mutta hänet nostettiinkin NHL:ään. Siellä huippulupaava torjuja löi pöytään kovia näyttöjä.

Kaiken keskellä kokenut Lundqvist joutui sivuraiteelle.

Zuccarellon mukaan Rangers on hoitanut tilanteen heikosti.

– Se on outoa, että miten häntä kohdellaan näin. Pystyikö kukaan ajattelemaan, että näin kävisi Henrik Lundqvistille? Ei.

Zuccarello ja Lundqvist ovat keskenään hyviä ystäviä yhteisten Rangers-vuosien jäljiltä. Taitohyökkääjän Zuccarellon mieltä painaa myös se, millaisen kohtelun keskelle hän joutui viime kaudella - nimenomaan Rangersissa.

Zuccarello kaupattiin siirtorajan tuntumassa Dallas Starsiin, vaikka hän olisi halunnut jatkaa Rangersissa.

– En uskonut, että noin voisi käydä minulle. Ajattelin, että voisin päättää urani Rangersissa. Uskoin myös, että ”Hank” tekisi samoin.

– Kaikki meni hyvin, mutta sitten johto päätti toimia toisin. Yhtäkkiä sitä ei ollutkaan enää minkäänarvoinen, Zuccarello sanoo, viitaten niin häneen itseensä kuin Lundqvistiin.

Zuccarello teki viime kesänä yhteensä viiden vuoden ja 30 miljoonan dollarin (27,8 miljoonan euron) arvoisen sopimuksen Minnesota Wildin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat