Mainos

Ruma taklaus aiheutti kohun – niitin uhriksi joutunut JYP-pelaaja palasi kaukaloon: "Se oli ruma taklaus"

2:12

JYPiin täksi kaudeksi siirtynyt Markus Jokinen pelasi tiistaina kauden ensimmäisen ottelunsa SM-liigassa. Jokinen loukkaantui CHL-ottelussa, otettuaan vastaan ilkeän taklauksen.

Pääkuvan videolla Marshallin törkeä taklaus Jokiseen.

JYP johti CHL-ottelua slovakialaista Banska Bystricaa vastaan 5-0-lukemin, kun ottelun päätöserässä tapahtui. Jokinen oli juuri syöttänyt hyökkäysalueella kiekon Banska Bystrican maalin eteen, kun kolahti ja rajusti. 

Vieraiden hyökkääjä Benjamin Marshall taklasi Jokista suoraan päähän, jonka seurauksena Jokinen makasi jään pinnalla pitkän tovin, tyhjä katse kasvoillaan. 

Seuraavalla viikolla JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kertoi MTV Sportille, että Jokinen kärsii aivotärähdyksestä.

Kolme ja puoli viikkoa myöhemmin Jokinen palasi kaukaloon.

– Nyt olen pelikunnossa. Aika nopeasti pääsin takaisin, kun kuitenkaan ei koskaan tiedä tuollaisen tällin jälkeen, että kuinka kauan toipuminen kestää. Onneksi nyt sattui tulemaan vain lievä tärähdys, Jokinen kertoi toipumisestaan puhelimitse MTV Sportille.

Taklaus herätti runsaasti mediahuomiota. Muun muassa C Moren kiekkoasiantuntijana vieraillut, Leijonien joukkueenjohtaja Mika Kortelainen otti rajuin sanoin taklaukseen kantaa.

Jokinen itse oli sitä mieltä, että taklaus oli jääkiekkoon kuulumaton teko.

– Ottelun tilanne huomioiden ja se, että se osui pelkästään päähän, niin se oli aika vaarallinen ja sellainen, josta olisin toivonut pidempääkin tai kovempaakin rangaistusta.

– Mielestäni nuo eivät kuulu jääkiekkoon. En välttämättä kauheasti itse olisi voinut tehdä toisin. Mielestäni oli ruma taklaus, Jokinen kommentoi.

Taklauksen jälkeen pukukopissa ei ollut ymmärrettävästi kauheasti ajatuksia.

– Siinä näkyi vielä sen verran tähtiä, ettei kauhean järkeviä ajatuksia ollut. Se on tapahtunut, mikä on tapahtunut. Aloin vain miettimään, että miten tästä eteenpäin, Jokinen pohti.

Jokinen palasi kaukaloon Jukureita vastaan tiistaina. Jokinen on harjoitellut viikon verran ja kaikki on mennyt miehen mukaan hyvin. Takapakkeja ei ole tullut.

– Sen verran varovaisesti ja lääkärin ohjeiden mukaan mentiin step by step. Aika maltilla mentiin, niin säästyttiin tällä kertaa takapakeilta.

Voitto Jukureista, vaikeuksien kautta

JYP haki Mikkelistä 3-2-voiton voittomaalikilpailun jälkeen. JYP meni kahdessa erässä kahden maalin johtoon Jokisen ja Juha-Pekka Hytösen osumilla.

Kolmannessa erässä Jukurit tuli kuitenkin tasoihin.

– Ensimmäinen erä oli kauden parasta peliä. Olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Sitten toisessa erässä vähän tippui, mutta pystyimme kuitenkin hallitsemaan peliä ja kolmannessa erässä oli sama trendi, mikä on ollut viime aikoina. Passivoidumme vähän ja kaveri tuli tasoihin, Jokinen pohti.

Jokinen ei osannut sanoa, mistä kolmannen erän passivoituminen johtui.

– Tietysti vastustaja sai ensimmäisen maalin aika aikaisin, yhden maalin johtoa on vähän hankalampi suojella kuin kahden maalin. Aikaa oli kellossa vielä niin paljon ja yleensä se vain menee niin, että takaa-ajo asemassa oleva joukkue saa vähän draivia lisää ja ottaa enemmän riskejä. 

JYP on tiistain kierroksen jälkeen sijalla kahdeksan. Alkukausi ei olekaan mennyt ihan sillä tavalla, miten JYP on ennen kautta toivonut.

– Peli ei ole tietystikään valmista tässä vaiheessa. Vähän ailahtelevasti olemme pelanneet, erikoistilanteet ovat olleet hyviä. Ehkä 5-5-pelin eri osa-alueissa on vielä parannettavaa ja sen eteen teemme koko ajan töitä, Jokinen päätti.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja