Kauden upein osuma? Tapparan luottohyökkääjä tekaisi mykistävän maalin Vaasassa – "En tiedä, mistä se tuli mieleen"

Tappara haki 3-2-vierasvoiton Vaasasta voittomaalikilpailun jälkeen. Illan upeimman suorituksen teki Tapparan hyökkääjä Jarkko Malinen.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Malisen taidonnäytteestä.

Tappara oli ylivoimalla, kun tamperelaisten puolustaja Otso Rantakari sai siniviivalle kiekon. Hän syötti maalin kulmalla päivystäneelle Maliselle.

Malinen otti kiekon haltuun, käänsi selkänsä maalille ja nosti omien jalkojensa välistä kiekon Sport-maalin kattoon. Kyseessä oli ehkä tämän kauden upein osuma.

– Kävi vain mielessä, että jos Rantakari syöttää, yritän sitä. Olin ihan hyvässä vauhdissa maalille päin menossa. Se tuli vain jostain hetkeksi mieleen ja päätin yrittää. En tiedä, mistä se tuli mieleen, Malinen kommentoi maaliaan puhelimitse MTV Sportille.

Malinen oli sitä mieltä, että maali oli hänen yksi hienoimmista, ellei jopa hienoin. Harjoituksissa vastaavaa temppua ei ole kuitenkaan näkynyt.

– Ei tule kyllä mieleen, että olisi tullut sitä harjoiteltua. Jostain se vain tuli tuossa tilanteessa mieleen, Malinen totesi.

Sport aiheutti kunnolla vaikeuksia Tapparalle

Itse ottelussa Tappara oli vaikeuksissa. Sport tuli ensimmäiseen erään hurjalla vauhdilla ja hallitsi käytännössä koko erää. 

– Lähdimme vähän huonosti liikkeelle. He paineistivat hyvin meidän alueella, emmekä päässeet oikein sieltä pois. Sitten pelin edetessä pääsimme vähän paremmin peliin kiinni. Totta kai otimme vähän liikaa jäähyjä tänään, mitkä sotkivat meidän pelaamistamme.

Tappara johti ottelua 2-0-lukemin Joona Luodon ja Malisen osumilla kolmannen erän alkaessa. Sport kuitenkin nousi tasoihin Joel Kivirannan ja Victor Westermackin osumilla.

– Rupesimme vähän liikaa kuluttamaan kelloa ja odottelemaan, että aika kuluisi loppuun ja voittaisimme pelin. Jatkoajalle keräsimme itsemme hyvin. Näki, että halusimme voittaa ottelu, Malinen pohti joukkueensa kolmatta erää.

Tapparan alkukausi on ollut tulosten valossa hankala. Se on voittanut vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla. Tappara on tiistain SM-liigakierroksen jälkeen sarjataulukossa sijalla 12.

– On ollut vähän haasteita. Maalin pelejä olemme hävinneet, paljon on hommia vielä edessä. Yritämme peli peliltä parantaa ja pystyä pelaamaan paremmin joka osa-alueella. Olemme vähän olleet lukossa. On ollut vähän väkinäistä, eikä lennokasta, Malinen mietti. 

 

Lue myös:

    Uusimmat