Rikostoimittaja Axl Smithin tapauksesta: Oikeudenkäynnistä tulee uhreille raskas

Axl Smithin oikeudenkäynnistä tulee uhreille raskas 2:57

Entisen tähtijuontaja Axl Smithin oikeudenkäynti alkaa tänään keskiviikkona. 

Juontaja Axl Smithin salakatselusyytteitä käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa 18. tammikuuta 2017 alkaen. Pääkäsittelylle on tammi- ja helmikuussa varattu yhteensä 11 istuntopäivää, joista kaksi on varapäiviä, mikäli käsittely venyy.

Vyyhti alkoi purkautua viime maaliskuussa, kun Axl Smith julkaisi YouTube-videon, jolla hän kertoi joutuneensa poliisikuulusteluun. Videolla hän kertoi, että häntä syytetään salakatselusta.

Pitkän poliisitutkinnan päätteeksi peräti 43 tapausta päätyi syyteharkintaan. Lopulta kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä nosti 4. tammikuuta 2017 syytteet liittyen Smithin salakatselurikossarjaan. 

Syytteet nostettiin 32 salakatselusta, kolmesta kunnianloukkauksesta ja kahdesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

12. tammikuuta tiedotettiin, että syytteiden määrä on kasvanut. Smithiä syytetään aiemmin tiedotetun 32 salakatselun sijaan 33 salakatselusta. Myös kunnianloukkaussyytteiden määrä on noussut kolmesta neljään. Lisäksi Smithiä syytetään myös  kahdesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

MTV Uutisten rikostoimittaja Päivi Hannulan mukaan on ymmärrettävää, että Axl Smithin salakatselusyytteitä halutaan käsitellä suljettujen ovien takana. Epäillyn salakatselun kohteeksi joutuneet naiset ovat ensin saaneet kuulla joutuneensa nauhoille, sitten käyneet videoita läpi poliisin kanssa ja lopulta näitä nauhoja käsitellään ja mahdollisesti myös katsellaan oikeudessa.

– Todennäköisesti käy niin, että oikeudenkäyntiä aletaan käymään salassa, mikä on täysin ymmärrettävää uhrien kannalta. Käräjäoikeus on päättänyt suojata heidän henkilöllisyyttään, Hannula toteaa.

Katso Päivi Hannulan haastattelu kokonaisuudessaan videolta jutun yläosasta. 


Lue myös:

    Uusimmat