Riitta-Liisa Roposen arvokisaura päättyi virtaaviin kyyneliin: ystäväporukka otti vastaan maalissa – "Katsotte minua niin surkeina"

Riitta-Lisa Roponen hiihti viiimeisen arvokisahiihtonsa –"Nyt on huojentunut olo" 3:44
Riitta-Liisa Roponen kommentoi uransa viimeistä arvokisastarttia.

Riitta-Liisa Roposen arvokisaura todennäköisesti päättyi tänään. 40-vuotias Roponen hiihti Seefeldin MM-kisojen 30 kilometrin kisassa sijan 22.

Roposella nousivat tunteet pintaan jo eilen, kun hän ajatteli sitä, että viimeinen arvokisastartti on edessä. Hänen tyttärensä Ida oli antanut ohjeen nauttia. Sitä äiti noudatti.

– Kaikki oli pelissä ja silloin, kun tuntui vielä pahemmalta, pistin vähän vielä lykkyä lisää. Loppuun asti, viimeiseen pisaraan, Roponen sai sanottua.

Ääni alkoi takerrella ja kasvot väristä. Kyyneleetkin puskivat.

– En minä nyt oikeasti näin tunteile, mutta kun te katsotte sieltä niin surkean näköisinä, Roponen nauroi suomalaiselle toimittajajoukolle.

Todellisuudessa tunteet olivat ottaneet vallan jo aiemmin. Maalialueella odotti joukko hänen hyviä ystäviään.

– Näin heti minun läheiseni tuossa maalissa. He rupesivat itkemään ja minä rupesin itkemään. Siitä lähti lumipalloefekti.

– Saatiinkohan me edes sanottua mitään, Roponen hymähti kyyneleitään kuivaillen.

Roposella oli kisassa samaa ongelmaa kuin Krista Pärmäkoskella. Suksi toimi ensimmäiset 18,75 kilometriä, mutta suksenvaihdossa otettu uusi pari ei toiminut. Roponen oli pitkään sijalla 16, mutta taipui lopussa.

– Tuli iso porukka rytinällä ohi. Ei ollut saumoja vastata siihen.

– En ota vastuuta täysin tästä itse. Kyllä minä sanon, että parempi minun kuntoni on, hän sanoi ja vihjasi suksiongelmiin.

Pärmäkoski: Kaikki meni hyvin suksenvaihtoon saakka 2:18
Krista Pärmäkosken kommentit 30 kilometrin kisasta.

Lue myös:

    Uusimmat